Trump vant overlegent i Sør-Carolina

Donald Trump vant republikanernes nominasjonsvalg i Sør-Carolina med god margin. Jeb Bush trekker seg fra valgkampen.

Donald Trump

Donald Trump ble nattens store vinner i Sør-Carolina.

Foto: SPENCER PLATT / AFP

Etter at alle stemmene er talt opp har eiendomsmogulen Donald Trump fått 32,5 prosent av stemmene. Bak han ble det tilnærmet dødt løp, med Marco Rubio på 22,5 prosent og Ted Cruz på 22,3.

Dette ble den andre seieren på rad for Trump, som også vant i New Hampshire. Trump tok i bruk Twitter for å takke folket i Sør-Carolina for støtten. Han la også ut et bilde som viste måpende TV-personligheter i USA da det ble klart at den kontroversielle forretningsmannen vant delstaten.

Laster Twitter-innhold

Bush trakk seg

Bak Rubio og Cruz er det en tydelig luke ned til bunnsjiktet, som utgjøres av Jeb Bush (7,8 prosent), John Kasich (7,6 prosent) og Ben Carson (7,2 prosent).

Det ble med andre ord nok et skuffende resultat for Bush, som også har slitt i de tidligere delstatene som har avholdt nominasjonsvalg. Like etter at nattens resultatet ble kjent valgte han å trekke sitt kandidatur.

– Folket har talt, og det er noe jeg respekterer. Jeg velger derfor å trekke meg som presidentkandidat. Jeg vil samtidig gratulere de gjenværende kandidatene, sa Bush til de oppmøtte tilhengerne i Sør-Carolina.

Trump kan ta storeslem

Republikanerne slåss om 50 landsmøtedelegater fra Sør-Carolina. Delstatens valgsystem i nominasjonen favoriserer vinneren kraftig. Den som fikk flest stemmer får automatisk 29 delegater. De øvrige 21 deles ut basert på resultatet i hvert av de sju kongressdistriktene i staten.

Seieren sikrer dermed Trump et flertall av delegatene, og han kan ende opp med samtlige.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger