NRK Meny
Normal

To rakettskader nyttårsnatten

De første meldingene om fyrverkerirelaterte skader har begynt å komme inn. I Råde fikk en ung mann skader i øyet, mens en gutt i Tvedestrand er kjørt til sykehus med skader i hånden. En kvinne i Bergen kom fra det med skrekken.

Nyttårsraketter over Oslo Havn og Aker Brygge

Det er foreløpig meldt om få skader i forbindelse med fyrverkeri nyttårsaften. I Oslo sendte kommunen opp raketter fra en båt i havnen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Sørlandet sykehus opplyser at gutten, en 16-åring, har fått alvorlige skader, men har ikke opplyst om noen detaljer utover det.

Tilstanden hans beskrives som stabil. Politiet har registrert saken, men har foreløpig få opplysninger, ettersom gutten ble kjørt til sykehus umiddelbart etter at han ble skadd.

I Råde ble en 23-åring kjørt til sykehus med øyeskader.

– Ut fra det vitner har fortalt, har mannen antakelig selv holdt fyrverkeri i hånden, så det er snakk om en selvpåført skade, opplyser operasjonsleder Terje Marstad i Østfold politidistrikt til NTB.

– Slik vi oppfattet det, så går det bra med synet hans, sier Marstad med et forbehold om at han ikke har snakket med sykehuset om skadeomfanget.

– Bare flaks

En 21 år gammel kvinne slapp med skrekken da hun ble truffet av fyrverkeri på Festplassen i Bergen nyttårsaften.

– Det er bare flaks at jeg ikke ble skadd, sier 21-åringen til Bergensavisen. Dramatikken oppsto da hun krysset Festplassen med en venninne ved 1-tiden, en time etter at alle kveldens raketter for lengst burde vært avfyrt

– Vi la merke til at det var fem-seks personer som skjøt fyrverkeri over Lille Lungegårdsvann. Jeg skvatt litt, fordi de skjøt så nært oss, sier 21-åringen og fortsetter:

– Plutselig oppdaget jeg at den neste raketten var på vei i vår retning. Jeg tenkte at det var en kinaputt, men da det eksploderte på beina mine, forsto jeg at det faktisk var en rakett jeg hadde blitt truffet av. Jeg er helt sikker på at de gjorde det med vilje, sier 21-åringen.

Oslo-politiet: – Har ikke kapasitet til å ta alle

Politiet melder om en travel natt med flere tilfeller av fyrverkeri som ikke ble brukt på forsvarlig måte. Operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt sier at det foregår mye ulovlig oppskyting av fyrverkeri i hovedstaden.

– Det er umulig å si hvor mange tilfeller det er. Vi har ikke kapasitet til å ta alle som driver med ulovlig oppskyting av fyrverkeri, sier Hekkelstrand til NRK og fortsetter:

– Mellom klokken 22 og 05 rykket vi ut på 15 oppdrag der det var ulovlig oppskyting. Det ser ikke ut til å ha vært noen grove tilfeller i Oslo i natt, sier Rune Hekkelstrand til NRK.

Operasjonslederen sier at to menn ble anmeldt etter at de fyrte opp fyrverkeri like ved Rådhusplassen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger