Hopp til innhold

Terrorsiktet tilbake på norsk jord

Den terrorsiktede Saeed Bujak har nå ankommet Gardermoen etter å ha blitt utlevert fra tysk varetekt.

Saeed Bujak ankommer Norge på Gardermoen

Her ankommer den terrorsiktede 37-åringen Saeed Bujak Norge med et vanlig rutefly fra Lufthansa.

Foto: NRK

Bujak ble ført ut av flyet av to politimenn etter at alle de andre passasjerene hadde gått ut. Den terrorsiktede irakiske kurderen ankom med et vanlig rutefly fra Lufthansa, som returnerer til Frankfurt.

Bujak hadde håndjern på seg, og ble ført inn i en ventende bil med sotete vinduer og deretter kjørt ut av flyplassen med politieskorte.

Video Den terrorsiktede Saeed Bujak kommer tilbake til Norge

VIDEO: Saeed Bujak ble ført av Lufthansa-flyet i håndjern etter alle de andre passasjerene.

Møter forsvareren i dag

Han ønsket selv å bli utlevert. Han vil bli fremstilt for fengsling i Norge på vanlig måte. Hvilken dag dette skjer blir først klart etter at han har snakket med sin forsvarer.

Bujak ble ekskortert til flyet med store mengder bevæpnet politi da han skulle tilbake til Norge.

Mannens advokat, Arvid Sjødin, sitter i ettermiddg i møter med sin klient, og det vil trolig bli klart når 37-åringen kan fremstilles for varetekt i Norge.

– Har ikke fått noen informasjon

– Han har fortalt at han ikke har noen rolle i noen sak. Han stiller seg fullstendig uforstående til de anklagene som har kommet, sier Sjødin til NRK forut for møtet.

Siden fredag har hans klient sittet i varetekt, og har ikke fått noen informasjon om siktelsen mot ham.

– Han vet ingenting om det som har kommet ut, og det er fordi han har vært i isolasjon, ikke hatt tilgang til presse eller annet, og han har heller ikke hatt noen å snakke med dette om.

Nekter for terror

Påtaleansvarlig for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Signe Aalling, sier at Bujak og hans to medsiktede planla terrorangrep på norsk jord. Bujak har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt, og har fortalt til sin forsvarer at terror er utenkelig.

Bujaks to medsiktede, Mikael Davuds og David Jakobsen, ble mandag varetektsfengslet for fire uker. Usbekeren Jakobsen anker varetektsfengslingen til lagmannsretten.

Kona til den 37 år gamle terrorsiktede iraker-kurderen sier at politiet har gjort en fryktelig feil og arrestert feil mann.

– Min mann ikke er noen muslimsk ekstremist, og ingen av våre venner og bekjente kan fatte det som har skjedd.

AKTUELT NÅ