NRK Meny
Normal

Telenor-sjef oppga feil høyskolegrad

Telenor-sjef Sigve Brekke oppga uriktig bachelorgrad på CV-en i ti år. Han beklager å ha vært upresis og kaller det en «uheldig formulering.»

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor

MANGLER VEKTTALL: Telenors toppsjef Sigve Brekke innrømmer å ha oppgitt å ha en bachelorgrad, selv om den ikke var godkjent.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Telenors toppsjef Sigve Brekke innrømmer at han feilaktig tidligere har sagt at han har en grad fra Høgskolen i Telemark, melder Kapital.

Fra 1982 til 1984 var Sigve Brekke student innen en rekke ulike fag, deriblant økonomi og administrasjon.

– Jeg har aldri forsøkt å fremstå med en tyngre akademisk bakgrunn enn den jeg faktisk har, skriver Telenors topp sjef i en pressemelding torsdag formiddag.

– CV-juks og bløff

Til Kapital svarer Sigve Brekke først at opplysningene om at han i ti år har påberopt seg en høyskolegrad fra Høgskolen i Telemark - tidligere Telemark Distriktsskole, ikke stemmer. Men etter grundigere sjekk innser han at det formelle ikke er helt på plass.

Jeg innser i etterkant at dette var en uheldig formulering, og at jeg heller skulle ha skrevet kurs fremfor grad

Konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke

Redaktør Vibeke Holth i Kapital mener Brekke har ført omverdenen bak lyset.

Dette er CV-juks og en bløff som har vedvart i en årrekke, og selskapet han er satt til å lede er i tidenes tillitskrise, sier Holth til Hegnar.no.

– Prioriterte politisk arbeid

Brekke tok 38 av de 40 vekttallene som kreves for å være en høyskolekandidat ved skolen, ifølge Telenors informasjonssjef Atle Lessum.

– Han mangler en seminaroppgave som ville gitt ham de to siste vekttallene. Grunnen til at Brekke ikke skrev denne oppgaven var at han ble svært engasjert i politikken den gangen for over 30 år siden, og prioriterte det politiske arbeidet, skriver Lessum i en epost.

Grunnen til at Brekke ikke skrev denne oppgaven var at han ble svært engasjert i politikken

Informasjonssjef i Telenor, Atle Lessum

Han legger til at Brekke i ettertid har gjennomført kurs ved Høgskolen i Buskerud tilsvarende sju vekttall, inkludert to vekttall i informatikk Brekke senere fikk godkjent ved Høgskolen i Telemark.

– Ikke utslagsgivende for Harvard

Det som gjenstår for en fullført grad fra Høyskolen i Telemark er Sigve Brekkes seminaroppgave tilvarende to vekttall, ifølge Lessum.

– Vi skal korrigere de stedene der det feilaktig har vært oppført at han har en grad fra Telemark. Det er viktig å påpeke at studiene fra Telemark ikke har vært utslagsgivende for verken at Brekke kom inn på Harvard, eller for hans mangeårige karriere i Telenor, sier Lessum.

Kapital avslører også at CVen til Brekke ikke ble sjekket forut for at han fikk tilbudet om å bli konsernsjef i Telenor.

Vi skal korrigere de stedene der det feilaktig har vært oppført at han har en grad fra Bø

Informasjonssjef i Telenor, Atle Lessum

Brekke: – Uheldig formulering

Telenor bekrefter at Brekke søkte på på et såkalt Fellow Program ved Harvard med feilaktig oppgitt utdanning.

«Søknaden ble avslått grunnet Brekkes manglende akademiske bakgrunn».

– Jeg innser i etterkant at dette var en uheldig formulering, og at jeg heller skulle ha skrevet kurs fremfor grad, skriver Sigve Brekke, ifølge E24.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger