Hopp til innhold

Sylvi Listhaug blir helsepolitiker på Stortinget

Nylig avgått justis- og innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) går inn i helse- og omsorgskomiteen når hun nå er på plass på Stortinget. Samtidig hinter hun om at hun fortsatt kommer til å være tydelig i innvandringsdebatten.

Sylvi Listhaug og Bård Hoksrud står utenfor Stortinget

KOMITÉ-KOLLEGER: Sylvi Listhaug blir Fremskrittspartiets representant i Stortingets helse- og omsorgskomité sammen med Bård Hoksrud.

Foto: Frp

Det bekrefter Fremskrittspartiet.

Tirsdag var Sylvi Listhaugs (40) første dag som stortingsrepresentant etter at hun trakk seg som justis-, beredskaps- og innvandringsminister for to uker siden.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Bård Hoksrud i helse- og omsorgskomiteen og ser frem til å fronte Frps helse- og eldreomsorgspolitikk, sier Listhaug i en pressemelding.

«Til dere som tror jeg har glemt innvandring og integrering: Slapp helt av!»

Valgkomiteens innstilling om hvilken rolle Listhaug skal ha for Frp på Stortinget, ble klar i dag og skal formelt vedtas i morgen.

Valgkomiteens leder Morten Wold sier at det var et enkelt valg, og peker på at Listhaug selv ønsket seg til nettopp helse- og omsorgskomiteen.

– Sylvi Listhaug og Bård Hoksrud vil sammen gjøre at partiet tar enda større eierskap på helseområdet, mener Wold.

Samtidig varsler Listhaug på sin Facebook-side at hun fortsatt kommer til å være engasjert i innvandrings- og integreringssaker:

«Gleder meg kjempemasse til å jobbe med helse og eldreomsorg! Til dere som tror jeg har glemt innvandring og integrering. Slapp helt av,» skriver Listhaug etterfulgt av et blunkesmilefjes.

Tidligere eldrebyråd

Listhaug har tidligere vært eldrebyråd i Oslo. Hun var byråd for velferd og sosiale tjenester i 2006–2010 og byråd for helse og eldreomsorg i 2010–2011.

Etter å ha vært PR-rådgiver i First House i 2012-2013, gikk hun inn i Høyre-Frp-regjeringen som landbruks- og matminister etter den borgerlige valgseieren høsten 2013.

I Landbruksdepartementet ble hun sittende i to år, frem til hun i 2015 fikk en nyopprettet statsrådsstilling som innvandrings- og integreringsminister. I januar i år ble integreringsansvaret flyttet til kunnskapsministeren, mens Listhaug fikk ansvaret for hele Justisdepartementet.

Lovet å «ikke gå stille» på Stortinget

Da Listhaug gikk av som justis- og innvandringsminister 20. mars, gjorde hun det samtidig klart at ikke kom til å legge noen demper på seg.

– Det er viktig for meg å være meg selv, og det kan jeg tydeligvis ikke være i Justisdepartementet, så derfor velger jeg å gå tilbake til Stortinget. Der har jeg tenkt å være veldig aktiv, sa Listhaug og lovet:

– Jeg skal ikke gå stille i dørene.

Avtroppende justisminister gjestet Dagsreveyen i NRK.

TILBAKE TIL STORTINGET: Samme dag som Sylvi Listhaug gikk av som justisminister, sa hun at hun kommer til å være aktiv i Stortinget og føre tøffe debatter.

AKTUELT NÅ