NRK Meny
Normal

Støre møtte Martines venner

Støttegruppen for Martine Vik Magnussen overleverte i dag 26.000 underskrifter til Jonas Gahr Støre med krav om mer handling fra norske myndigheter.

Støttegruppen for Martine Vik Magnussen

NETT-TV: Hedda Homme (t.v.) Sturla Ellingsvåg og Sophie Terkelsen møtte utenriksminister Jonas Gahr Støre i dag.

Den norske studenten Martine Vik Magnussen ble voldtatt og drept i London 14. mars i fjor.

Mannen som er mistenkt for drapet, Farouk Abdullah fra Jemen, har søkt tilflukt hos sin far i hjemlandet.

Støttegruppa krever at norske myndigheter engasjerer seg sterkere i saken, og i dag troppet de opp hos Utenriksdepartementet med i underkant av 27.000 underskrifter.

Holder dialogen

– Jeg har forklart hva vi gjør og hvor grensen for hva vi kan gjøre går, sa Støre til pressen etter møtet med tre representanter fra støttegruppa.

Støre kunne ikke love noen konkrete tiltak videre, men understreket at UD har fokus på saken og tar den på alvor.

– Jeg håper at rettferdigheten skjer fyldest, sier Støre som så sent som i forrige uke tok opp saken med Storbritannias utenriksminister David Milliband.

Mer synlig press

Sophie Terkelsen

Sophie Terkelsen håper på mer synlig press.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Sophie Terkelsen var én av dem som overleverte de vel 1000 sidene med underskrifter til Støre i dag.

– Vi føler at vi nå har fått en dialog med UD. Strøe utelukket ikke at det kan være aktuelt å ta kontakt med amerikanske myndigheter, sier Terkelsen til NRK og la til at det ikke kom fram noe nytt i samtalene med utenriksministeren.

– Mye av det har vi hørt før. Men vi kan ikke la oss svekke i troen på at saken kan og vil løses. Nå håper vi å se større og mer synlig press, sier Terkelsen til NRK.

Hun er glad for at de nå vet hva UD har gjort og vil gjøre, og at de vurderer å ta i bruk flere diplomatiske kanaler for å få løst saken.

Ingen arbeidsgruppe

Representantene fra støttegruppa spurte også Støre om Utenriksdepartementet hadde planer om å opprette en intern arbeidsgruppe for å jobbe med saken, men fikk avslag siden departementet har 80.000 andre konsulære saker å ta seg av.

– Men de har mennesker som jobber med dette som vi skal møte nå på torsdag, forteller Hedda Homme som fortsatt mener at departementet kunne gjort mer:

– Ja, men vi ser nå at vi har fått en bedre dialog. Vi tror at de nå i fremtiden vil informere oss om det skjer noe nytt, sier Homme.

Støttegruppa for Martine

NETT-TV: Hedda Homme, Sophie Terkelsen og Sturla Ellingsvåg fikk ingen nyheter hos Støre i dag.

I tillegg til de snaut 27.000 underskriftene som ble overlevert i dag, har støttegruppa også mange medlemmer i sin avdeling på Facebook.

Sturla Ellingsvåg tror dette kan ha vært med å bringe saken videre:

– Absolutt, jeg tror det var en av grunnene til at vi fikk til møtet i dag. Vi møtte utenriksministeren med nær 150.000 mennesker i ryggen, sier Ellingsvåg til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger