NRK Meny
Normal

Bedre enn ventet fra Statoil

Statoil oppnådde et justert driftsresultat før skatt på 22,4 milliarder kroner i 2. kvartal. Det er nesten 10 milliarder kroner svakere enn det selskapet rapporterte i samme kvartal i fjor, men bedre enn det analytikerne ventet.

Statoil

Fallende oljepris merkes godt i regnskapet til Statoil.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det kraftige fallet i oljeprisen synes tydelig i Statoil-resultatet for andre kvartal.

Eldar Sætre

Konsernsjef Eldar Sætre og Statoil økte produksjonen fra norsk sokkel med 7 prosent i andre kvartal. Økningen skyldes mindre vedlikehold, høyere salg av gass og opptrapping i produksjonen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Selskapet fikk i snitt 28 prosent mindre betalt i norske kroner for hvert fat olje som ble solgt i løpet av kvartalet, men økte samtidig den samlede produksjonen av olje og gass med 4 prosent.

Bedre tall enn ventet

Selskapet oppnådde et justert driftsresultat før skatt på 22,4 milliarder kroner i 2. kvartal, sammenlignet med med 32,3 milliarder kroner i samme periode i 2014.

Det betyr en nedgang i resultatet på over 30 prosent sammenlignet med fjoråret.

Men tallknuserne ventet svake tall, og driftsresultatet er bedre enn de 19,5 milliardene et snitt av 33 analytikere hadde ventet på forhånd. Det samme gjelder driftsresultatet etter skatt.

– Vi fortsetter innsatsen for å øke effektiviteten, styrke avkastningen fra våre investeringer og redusere kostnadene, sier konsernsjef Einar Sætre i en kommentar til resultatet.

Salg av eiendeler bedret bunnlinjen

Det regnskapsmessige resultatet (IFRS) ble 10,1 milliarder kroner,
sammenlignet med 12,0 milliarder kroner i samme periode i 2014.

Resultatet etter skatt ble påvirket av gevinsten fra salget av Shah Deniz-prosjektet og South Caucasus-rørledningen med til sammen 12,3 milliarder kroner.

Resultat per aksje endte på 3,15 kroner, en nedgang fra 3,75 kroner i samme periode i fjor.

Kutter ikke i utbyttet til eierne

På forhånd krevde de ansatte i selskapet en halvering av utbyttet.

Styret vedtok likevel å ikke kutte i utbyttet, men vil for andre kvartal utbetale et ordinært utbytte på 0,2201 USD per aksje, tilsvarende 1,80 kroner.

Det er samme utbyttenivå som i første kvartal.

På dagens pressekonferanse i selskapet sier konsernsjef Eldar Sætre at også utbyttet for 3. kvartal forventes å holdes på samme nivå i dollar.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger