NRK Meny
Normal

Spøkefull Sindre Finnes: – Fikk kjeft av Erna etter Siv-uttalelse

Statsmininister Erna Solberg var ikke blid på ektemannen Sindre Finnes etter at han sa at Frp bør vurdere sin egen regjeringsdeltakelse. – Men jeg tror jeg sitter trygt, sier Finnes med et smil.

Sindre Finnes

SPØKEFULL: – Det var typisk uklarert drodling fra min side. Jeg burde ha klart å lukket munnen, sa Sindre Finnes om Frp-uttalelsene i Nitimen.

Foto: Per Onsheim/NRK

Tirsdag ble det rabalder etter at Finnes til Dagsavisen sa det blir stadig mer opplagt at Frp bør gå en runde med seg selv om de bør sitte i regjering.

I Nitimen onsdag stilte Finnes opp for å svare på hvordan det er å være gift med statsministeren og hvorfor han kom med uttalelsen.

  • Hør intervjuet her:

– Ikke klarert

Uttalelsen var ikke var klarert på hjemmebane:

Dette er typisk uklarert drodling fra min side, sier Finnes med et smil.

– Det var en dårlig vurdering fra min side. Jeg burde jeg ha klart å lukke munnen. Alle sier til meg at jeg burde være mer forsiktig.

– Men mente du det du sa?

– Nei, man må jo få lov diskutere litt, det er som i lunsjen at man snakker om ulike ting, men man ønsker jo ikke at det skal komme ut i media.

Fikk kjeft av Erna

Det var ikke var en blid Erna Solberg som møtte ham på hjemmebane etter at uttalelsene hans hadde gått landet rundt, sier Finnes til NRK etter radiointervjuet.

– Var Erna sur?

– Hun var i alle fall ikke blid.

– Fikk du kjeft?

– Ja, det får jeg hele tiden, kjeft på hjemmebane. Men jeg tror vi har ordna opp nå. Det er høyt under taket hjemme hos oss.

Han har ikke selv snakket med Frp-partileder Siv Jensen etter uttalelsene.

  • Se TV-klipp med Finnes her:
Statsmininister Erna Solberg kjeftet på ektemannen Sindre Finnes etter at han sa FrP burde vurdere sin egen regjeringsdeltakelse. – Jeg får kjeft hele tiden, sier Finnes.

Måtte beklage i 2013

Det er ikke første gangen Finnes skaper medieoppslag. I 2013 måtte han be om unnskyldning etter at han beskyldte NRK for å bevisst sverte Erna Solberg i en debatt under valgkampen.

– Mitt hjerte banket litt vel hardt for Erna under debatten i går, beklaget Finnes.

Finnes jobber som fagsjef i Norsk Industri med skatt, avgifter, eksport og industri som ansvarsområder. Han innrømmer at han kommer litt i skyggen av sin kone.

– Ja, jeg kommer jo litt i skyggen og møtes med en del forventninger. En gang sa en tidligere politiker til en kamerat av meg at «han mannen til Erna burde konsentrere seg litt mer om middagslaging og kakeoppskrifter».

Tror han sitter trygt

Spekulasjonene går nå høyt om at det elendige valgresultatet i Høyre og Frp vil føre til at Erna Solberg bytter ut deler av regjeringsmedlemmene. Finnes vil ikke kommentere ryktene.

Men han tror han fortsatt sitter trygt i statsministerboligen.

– Jeg har ikke fått beskjed hjemmefra om noe annet i alle fall, sier Finnes med et smil.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger