NRK Meny
Normal

KrF: – Forholdet til regjeringen har blitt vanskelig

STORTINGET (NRK): Begeret nærmer seg fullt for KrF, som mener regjeringens håndtering av asylbarna-saken har gått hardt utover samarbeidet mellom regjeringen og støttepartiene.

Hans Olav Syversen (KrF) og statsminister Erna Solberg (H) i konfrontasjon om asylbarna

Hans Olav Syversen (KrF) og statsminister Erna Solberg (H) i konfrontasjon om asylbarna etter at Syversen grillet Solberg om saken i Stortingets spørretime onsdag.

Foto: Simon Solheim / NRK

Det var amper stemning etter dagens spørretime på Stortinget mellom statsminister Erna Solberg og KrF-politiker Hans Olav Syversen.

– Jeg må si at begeret er ganske fullt akkurat nå, sier Syversen, etter at han grillet statsministeren om saken med de lengeværende asylbarna.

Syversen mener selve saken og håndteringen av den er trist og har utfordret forholdet mellom støttepartiene og regjeringen.

– Jeg kan ikke unnlate å si at saken har gjort forholdet mellom regjeringen og KrF og Venstre vanskelig, sier Syversen.

– Bergens Tidende tar feil

På dagens spørretime tok Syversen utgangspunkt i tirsdagens oppslag i Bergens Tidende om at Anundsen skal ha utsendt lengeværende asylbarn i stedet for kriminelle.

Hans Olav Syversen (KrF)

INDIGNERT: Hans Olav Syversen (KrF) sier forholdet til regjeringen har blitt ganske tynnslitt i denne saken.

Foto: Simon Solheim / NRK

Syversen spurte statsministeren om denne prioriteringen er justisministeren verk alene eller om regjeringen også stiller seg bak det.

Solberg mener avisen ikke har grunnlag for oppslaget.

Budsjettet for 2014 hadde måltall for ulike grupper som skulle utsendes. 7100 personer totalt sett, 1900 asylsøkere og resten fra andre grupper, blant andre kriminelle.

– Og så vidt jeg vet er det utsendt flere med ikke-asylbakgrunn enn med asylbakgrunn, svarte Solberg.

Høring på Anundsen

Solberg syntes også det var problematisk å svare på spørsmål fra Syversen med tanke på at det skal foregå en høring på justisminister Anders Anundsen om saken.

– Spørsmålene må foregå i høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Derfor er det vanskelig for meg å gi nye opplysninger nå, sier Solberg.

Syversen: – Mye å svare for

– Det var ingen svar å få fra statsministeren i dag. Og det tolker jeg som at regjeringen ikke vet hvordan de skal håndtere saken, sier Syversen.

Han sa på talerstolen at samarbeidsavtalen mellom regjeringen og Venstre og KrF har over tid blitt underminert.

– Når Justisdepartementet skriver to ganger til Politidirektoratet at returtallene må opp, så vet Anundsen utmerket godt hvilke følger det får. Man kan ikke si man er uvitende om hvilke grupper som blir prioritert.

– Dette har vært sterke styringssignaler fra Anundsen. Han har mye å svare for, sier Syversen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger