Skei Grande åpner for å droppe kontantstøtte til flyktninger

Dersom flyktningbarna garanteres barnehageplass mens de bor på asylmottak, vil Trine Skei Grande gå med på å frata foreldrene deres kontantstøtten. – Altfor dramatisk, svarer Knut Arild Hareide.

Trine Skei Grande

REALISTISK: Venstre-leder Trine Skei Grande mener forslaget om å fjerne kontantstøtten og heller tilby flyktningbarn barnehageplass, er «ganske realistisk».

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Trine Skei Grande mener at barnehagegaranti for flyktningbarn vil være et viktig integreringstiltak som kan bidra til at de lærer seg norsk tidligere.

Hvis dette blir innført vil hun dessuten gå med på å fjerne enkelte av støtteordningene knyttet til omsorg.

Det kom frem under Venstre-lederens tale til partiets landsstyremøte lørdag.

Skei Grande: – Ganske realistisk

– Hvis vi hadde fått til et bytte mellom kontantstøtte og barnehageplass, tror jeg vi hadde fått en god integreringspolitikk, sier Skei Grande til NRK.

– Hvor realistisk er dette forslaget?

– Jeg mener det er ganske realistisk. Vi ser at mange kommuner allerede har innsett dette, og gjør det uten å få noen refusjon fra staten.

Hareide: – Altfor dramatisk

KrF-leder Knut Arild Hareide synes det er «spesielt» at Venstre allerede har konkludert i spørsmålet om kontantstøtte til flyktninger. I asylforliket som ble presentert i november, er kutt i omsorgsytelser ett av tiltakene man har vært enige om å vurdere i fellesskap.

KrF-leder Knut Arild Hareide med armene i kors i stortingssalen

OVERRASKET: KrF-leder Knut Arild Hareide synes det er spesielt at Trine Skei Grande allerede har konkludert i spørsmålet om kontantstøtte til flyktninger.

Foto: Barit Roald / NTB scanpix

– Jeg synes det blir altfor dramatisk å si at ingen av dem som kommer hit og har bodd her lenge skal få kontantstøtte, sier Hareide.

Han er imidlertid enig i at flere flyktningbarn bør få muligheten til å begynne i barnehage.

– Vi har bedt regjeringen om å vurdere ulike ytelser – ikke bare kontantstøtten – opp mot eksempelvis botidskrav, sier KrF-lederen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger