Hopp til innhold

Skatteskjerping for de rikeste

Får SV regjere videre, vil finansministeren skjerpe skattene for de som har mest. Det er budskapet i en felles regjeringsplattform som den rødgrønne regjeringen legger fram i dag.

Kristin Halvorsen, leder i SV.
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

- Det vi har holdt på med i disse fire årene, og som vi ønsker å gjøre videre de neste fire årene, er å omfordele. Det betyr at vi skjerper skatten på toppen, så ønsker vi å lette skatten for dem som har minst, sier SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen.

Frir til velgerne med sju punkter

Valgkampen starter for alvor i dag når Halvorsen reiser til løvene på Eidsvolls plass og roper ut sitt budskap sammen med sine rødgrønne regjeringspartnere.

Soria Moria ligger deroppe i åsen, men i dag inviteres alle med penn og mikrofon inn i Saras telt ved Stortinget for å høre om sju punkter som skal gi Regjeringen fire nye år av velgerne.

Det finansministeren ikke vil si noe om er hvordan hun vil endre skattene for de som har mest i lommeboka.

- Det kan jeg ikke for de rikeste menneskene i Norge er også de som sitter på mye ressurser og kjøper seg skatteadvokater så fort de hører et rykte om en skatteendring som er på plass. Jeg har ikke noe ønske om at noen skal kunne tilpasse seg rundt eventuelle nye grep for en mer rettferdig fordeling, sier Halvorsen.

- Bedriftene får det bedre med Høyre

Høyreleder Erna Solberg

Høyreleder Erna Solberg.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Et steinkast fra teltet, er pressen invitert til lunsj hos Høyyre. Der vil Erna Solberg kaste steinen tilbake og love lavere skatter både for de som har mest og de som har middels.

Hun vil fjerne formueskatten og gi mindre skatt på arbeidsinntekt.

- Vi mener at de som tjener mindre enn en halv million skal få skattelettelse, sier Solberg.

Dessuten skal bedriftene få det lettere med Høyre, mener Erna Solberg.

- I den krisen vi er gjennom nå har SV bidratt til at norsk næringsliv har fått en giftpille istedenfor en vitamininnspøryting, sier Solberg.

AKTUELT NÅ