Siv Jensen: Ap og KrF har gitt Sylvi Listhaug den beste starten på hennes videre politiske karriere

Frp-leder Siv Jensen sier hun er lei seg for at Sylvi Listhaug går av som justisminister og garanterer at den politiske karrieren hennes langt ifra er over. – Listhaug har en stor politisk framtid, sier Carl I. Hagen.

Siv Jensen

– Sylvi Listhaugs karriere er ikke over, sier Frp-leder Siv Jensen.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Jeg har hatt et inderlig ønske om at Sylvi skulle fortsette som justisminister. Hun har vært og ville vært en god justisminister for Norge og Frp, sier Jensen.

– Jeg kan garantere at Sylvi Listhaugs politiske karriere langt fra er over. Den har bare så vidt startet. Arbeiderpartiet og KrF har ikke klart å fjerne Sylvi Listhaug, dere har gitt henne den beste starten på hennes videre karriere, fortsetter hun.

Frp-lederen sier partiet har stått bak Listhaug hele veien.

– Full støtte til Listhaug

– I helgen snakket jeg med fylkeslederne i Frp. Samtlige stilte seg bak Sylvi Listhaug og var klare til å gå ut av regjering for å svare på mistillitsforslaget. Det var ikke på noen måte aktuelt å bøye av for kravet fra Ap og KrF om å skifte ut Sylvi.

Lørdag ba Siv Jensen folk roe seg etter bråket rundt Listhaug. Hun gjentok at hun har full tillit til justisministeren.

– Det tyder på at hun gleder seg til å komme til Stortinget og si det hun har lyst til å si, uten å hele tiden måtte ta hensyn til kollegiet.

Frp-nestor Carl I. Hagen spår en lysende politisk framtid for Sylvi Listhaug.

– Hun er ofret

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen sier at det som har skjedd, er veldig trist.

– Jeg tror Sylvi hadde fortsatt dersom statsminister Erna Solberg i går kveld hadde anmodet henne om det. Jeg føler at hun på en måte er ofret. Det er veldig, veldig trist for norsk politikk, og det er veldig trist for dem som ønsker en sterk styring og en begrenset innvandringspolitikk, sier Hagen til NRK.

– Stor politisk framtid

Hagen legger til at Listhaug langt fra er slagen.

– Meldingen på Facebook, og det hun har sagt tidligere i dag, tyder på at hun gleder seg til å nå kunne komme til Stortinget og si det hun har lyst å si uten hele tiden å måtte ta hensyn til regjeringskollegiet.

– Hvordan vurderer du Sylvi Listhaugs framtid?

– Hun har en stor politisk framtid her i Stortinget først og fremst. Og det var fornuftig av Erna Solberg å åpne for at hun kan få en statsrådspost senere i perioden senere hvis sammensetningen av regjeringen skal endres, legger han til.

SISTE NYTT

Siste meldinger