Hopp til innhold

Siv Jensen til FpU: – Forventer at tillitsvalgte oppfører seg

TØNSBERG (NRK): Frp-leder Siv Jensen sier hun forventer at tillitsvalgte i Frp og FpU oppfører seg som forbilder. I dag skal ungdomspartiet ta stilling til om Kristian Eilertsen får fortsette som nestleder etter #metoo-advarselet.

Siv Jensen

#METOO: Frp-leder Siv Jensen snakket om den vanskelige tiden ungdomspartiet har vært gjennom da hun deltok på FpUs landsmøte i Tønsberg.

Foto: Hans Cosson-Eide / NRK

– Det er ikke Frp, vår organisasjonskultur, eller alkohol som i seg selv står bak ugjerninger. Det er det enkeltpersoner som gjør, sier Siv Jensen (Frp).

Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) er samlet til landsmøte i Tønsberg, blant annet for å ta stilling til om Kristian Eilertsen skal få fortsette som nestleder etter at han fikk en advarsel for sin oppførsel.

– Forventer at folk oppfører seg

Metoo-kampanjen ble også tema under Frp-lederens tale til ungdomspartiet.

– Som politikere, tillitsvalgte og folkevalgte så har vi et ansvar for å gå foran som gode rollemodeller. Det betyr at vi skal forvente mye av våre tillitsvalgte. De har et ansvar for å sikre at organisasjonen vår er trygg, sa Jensen.

– Det er vårt ansvar å forebygge, og det ansvaret tar jeg. Men jeg forventer også at alle våre tillitsvalgte oppfører seg skikkelig, la hun til.

Også FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud understreker at FpU skal være en trygg plass for unge politikere.

– I vår oganisasjon skal man kunne være venner og utvikle politikk sammen, og respektere hverandres grenser. En av våre hovedoppgaver er å sikre at alle medlemmer er trygge i verdens beste opranisasjon, sa han i sin åpningstale.

Kristian Eilertsen

PÅ GJENVALG: Kristian Eilertsen er kandidat til å fortsette som 1. nestleder i FpU, to uker etter at Frps organisasjonsutvalg ga ham en #metoo-advarsel. I bakgrunnen står FpU-leder Kristian Svendsrud.

Foto: Hans Cosson-Eide / NRK

Ikke innstilt

NRK har tidligere omtalt flere varsler om Eilertsens oppførsel. Frps organisasjonsutvalg har behandlet varslene. For to uker siden konkluderte de at Eilertsen har brutt partiets etiske regelverk, og ga ham en advarsel.

FpUs valgkomité har innstilt Andreas Brännström fra Oslo FpU til å ta over som 1. nestleder etter Eilertsen, men et mindretall i komiteen ønsker at Eilertsen skal fortsette. Ungdomspartiet skal ta stilling til dette lørdag ettermiddag.

– Er det riktig at ungdomspartiet kan få en nestleder som dere har konkludert at har drevet seksuell trakassering?

– Jeg er helt sikker på at FpU finner ut av dette, sier Siv Jensen til NRK.

– FpU ba dere om hjelp til å behandle saken. Nå reagerer flere på at dere sender den tilbake til dem. Skjønner du det?

– Jeg har full forståelse for at ikke alle er enig, men slik er det når man behandler vanskelige saker. Vårt organisasjonsutvalg har jobbet grundig med dette og trukket en konklusjon, sier Jensen.

AKTUELT NÅ