Hopp til innhold

Sentralt Satudarah-medlem etterlyst etter knivstikking

En mann som betegnes som en sentral skikkelse i den kriminelle MC-klubben er på rømmen fra politiet etter en alvorlig voldshendelse på Lillestrøm i desember i fjor. To andre menn tilknyttet til den samme MC-klubben er etterlyst etter helgens skyteepisode i Oslo.

Politiet på stedet i natt

OSLO SENTRUM: Det var stort politioppbud natt til søndag da det ble løsnet skudd ikke langt fra handlegaten Karl Johan i Oslo sentrum.

Foto: Annika Byrde / NTB

Mannen er nasjonalt og internasjonalt etterlyst etter en voldshendelse som fant sted på Lillestrøm natt til 3. desember i fjor, kan NRK nå fortelle.

Maskerte personer skal da ha tatt seg inn på utestedet Solsiden i Lillestrøm sentrum.

Inne på utestedet skal de så ha gått til angrep på to personer.

En av dem fikk stikkskader og måtte fraktes til sykehus.

Hendelsen ble senere beskrevet som «kaotisk» av politiet.

Etter det NRK får opplyst skal det ha vært flere personer med tilknytning til Satudarah som gikk til angrep på personer med en tilknytning til gjengene Young Guns og 147.

Les også Gjengkriminell pågrepet like før etablering av ny MC-klubb i Oslo

Satudarah sladdet

Undersøker mulig kriminelt oppgjør

Øst politidistrikt bekrefter overfor NRK at de undersøker om voldshendelsen kan knyttes til et oppgjør blant kriminelle miljøer.

– Åtte personer er siktet i saken. Seks av dem er varetektsfengslet. Vi tror at flere av dem er tilknyttet Satudarah, bekrefter politiadvokat Marit Aurdal til NRK.

En person i 30-årene er fortsatt på frifot etter hendelsen. Etter det NRK får opplyst skal mannen ha en sentral rolle i MC-klubben.

– Jeg kan bekrefte at en person er nasjonalt og internasjonalt etterlyst etter en formentlig knivstikking i forbindelse med voldshendelsen i Lillestrøm, sier Aurdal.

NRK har vært i kontakt med mannens forsvarer. Han ønsker ikke å kommentere saken, men bekrefter at klienten har status som siktet og etterlyst.

To menn etterlyst

Den siste alvorlige hendelsen som politiet nå etterforsker knyttet til mulige gjengkonflikter, er skytingen på åpen gate i Oslo natt til søndag.

Oslo-politiet har tidligere bekreftet at de undersøker om en mulig knivstikking i Lillestrøm i 2022 kan knyttes til skytingen i Klingenberggata.

Begge de skadde er nå avhørt, men politiinspektør Grete Lien Metlid vil ikke gå inn på hva de har fortalt i avhør.

Flere motorsykler kjører bortover en vei. Bildet er tatt bak dem - flere av dem har på seg skinnjakker hvor det er brodert "Satudarah" på gul bakgrunn.

Satudarah er en internasjonal MC-gjeng med medlemmer over hele verden. Her fra en samling i Nederland i 2011.

Foto: ROBERT VOS / AFP

Satudarah er en internasjonal MC-gjeng med medlemmer over hele verden. Her fra en samling i Nederland i 2011.

Foto: ROBERT VOS / AFP

Mennene i 30- og 40-årene skal være lederskikkelser i den kriminelle gjengen Young Guns.

To menn, som etter det NRK får opplyst er tett tilknyttet Satudarah, er siktet og etterlyst både nasjonalt og internasjonalt i saken.

Onsdag gikk Oslo-politiet ut og etterlyste mannen de mener avfyrte skuddene med bilde.

Oppdatering i sak - Skytingen i Oslo natt til søndag 2

ETTERLYST: Politiet mener dette er mannen som løsnet skudd på åpen gate i Oslo natt til søndag.

Foto: Politiet

Etterforsker sammenheng

På pressekonferansen kommenterte også politiinspektør Grete Lien Metlid gjengmiljøet i Oslo.

Hun mener de har god kunnskap om miljøene rundt Young Guns og Satudarah.

– Vi ser på tidligere hendelser og historikk, og er godt kjent med konfliktbildet. Hun understreker samtidig at politiet ikke kan konkludere med at det er noen direkte sammenheng.

Politiet orienterer om skyting i Oslo

Politiinspektør Grete Lien Metlid under pressekonferansen torsdag ettermiddag.

Foto: Javad Parsa / NTB

– Vi er godt kjent med at det er en konflikt mellom miljøene. Vi har god oversikt over aktuelle aktører og vi sitter på en del informasjon. Men vi har ikke konkludert med motiv foreløpig, sa Metlid.

Hun la også til at de jobber med konfliktdempende tiltak, men at politiet aldri vil kunne ha absolutt kontroll på alt som skjer i gjengmiljøene.

AKTUELT NÅ