Hopp til innhold

Gjengkriminell pågrepet like før etablering av ny MC-klubb i Oslo

33-åringen skal være tiltenkt en rolle som president ved etablering av MC-klubben Satudarah i Oslo. Nå er han pågrepet og varetektsfengslet i fire uker.

Satudarah sladdet

PÅ EGEN PROFIL: 33-åringen står lent inntil rekkverket fremst i bildet. Han delte selv bildet på sin åpne Facebook-profil i februar.

Foto: skjermdump

33-åringen har flere dommer for ran og narkotika bak seg. NRK er kjent med at politiet setter ham i sammenheng med flere skyteepisoder og voldelige konflikter i Oslo. Han skal derfor ha vært i politiets søkelys.

Torsdag ble norskpakistaneren pågrepet i Oslo. Fredag ble han varetektsfengslet i fire uker.

Mannen skal, etter det NRK kjenner til, forsøke å etablere en avdeling i Oslo av den nederlandske MC-klubben «Satudarah». Internasjonalt er Satudarah beryktet for narkotika, vold og annen kriminalitet.

Etableringen i Oslo skal være nært forestående, etter det NRK kjenner til.

Persen

FIRE UKER: Politiadvokat Mette Persen i Oslo politidistrikt møtte som aktor under fengslingsmøtet i Oslo tingrett fredag ettermiddag.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

– Denne personen er siktet for gjentatte tilfeller av grove trusler, også med skytevåpen. I tillegg til vold og påvirkning av vitner. Disse forholdene er av en sånn alvorlighet og hyppighet at politiet mener det er gjentakelsesfare, sier politiadvokat Mette Persen.

– Flere av forholdene er ikke ferske. I hvilken grad er det tilfeldig at denne siktelsen kommer nå?

– Det er ikke uvanlig ved fengslinger for gjentakelsesfarem at man også har forhold som ikke er ferske.

Hun vil ikke kommentere opplysningene om at 33-åringen knyttes til Satudarah.

Forsvarer: – Jeg tror ikke på tilfeldigheter

– Han avviser innholdet i siktelsen og erkjenner ikke skyldig, sier 33-åringens forsvarer, advokat Trygve Staff, til NRK.

Advokaten sier at siktelsen bærer preg av at politiet har taktiske grunner til å ville varetektsfengsle 33-åringen nå.

– Mitt syn er at det ikke finnes grunnlag for å fengsle ham. Det finnes noen nokså løst funderte anklager, som hevdes fra påtalemyndigheten. Det skaper grunnlaget for en frykt, som skal gjøre fengsling nødvendig, og det er jeg uforstående til, sier Staff.

– I hvilken grad tror du at fengslingen nå har sammenheng med etableringen av Satudarah i Oslo?

– Vel, jeg tror ikke på tilfeldigheter, og det er det jeg vil si nå, sier Staff etter rettsmøtet.

Advokaten ønsker ikke å kommentere NRKs opplysninger om Satudarah. I stedet viser han til den siktedes egen forklaring i rettsmøtet.

– Det er mitt inntrykk at politiet ligger veldig tett på denne personen, blant annet ved at de

BERAGERI RETTSSAK

FORSVARER: Advokat Trygve Staff sier til NRK at hans klient ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Poserte på bilde med Satudarah

I februar la 33-åringen selv ut et bilde på sin åpne Facebook-profil, der han poserer sammen med flere lederskikkelser i klubben. Bildet ble også delt på sosiale medier av enkelte andre av de avbildede.

Bildet skal være tatt i forbindelse med en middag på østkanten i Oslo, der over 100 menn skal ha deltatt.

Det er ingenting som tyder på at alle personene på bildet skal settes i sammenheng med en etablering av MC-klubben. Bildet og møtet har tidligere vært omtalt av Dagbladet. MC-klubben ble etablert med en avdeling i Sandnes i 2014.

Flere kilder, uavhengig av hverandre, opplyser at 33-åringen er tiltenkt rollen som leder når klubben offisielt tas opp i Satudarah. NRK har kjennskap til at 33-åringen nå er i konflikt med flere kjente kriminelle i Oslo.

Satudarah: – Politiet burde ta kontakt

NRK har vært i kontakt med Satudarah MC Norway. En av klubbens medlemmer viser til sin advokat, Anne Kroken.

– Det politiet generelt sier om Satudarah er påstander klubben ikke kjenner seg igjen i. Jeg synes politiets fremgangsmåte er uhensiktsmessig, hvis de lurer på noe burde de tatt kontakt, sier Kroken til NRK.

I 2015 avfyrte den siktede 33-åringen skudd mot en person knyttet til den kriminelle gjengen «Young Guns». Sjokkerte vitner filmet slagsmålet og opptakten til skuddene. Mannen ble frikjent for drapsforsøk basert på at han handlet i nødverge da han skjøt.

For under ett år siden ble han varetektsfengslet og siktet for å ha truet et vitne i en pågående etterforskning mot ham, for skyting mot puben Calles Mat og Vinhus i Oslo.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger