Hopp til innhold

Se Vegard Ulvang i Amundsens spor

Kaldt og nådeløst. Slik beskriver Vegard Ulvang, Harald Dag Jølle og Jan Fasting den spektakulære ekspedisjonen, hvor de tok seg gjennom 700 kilometer av Nordvestpassasjen ved hjelp av skiseil og kite.

Vegard Ulvang, Harald Dag Jølle og Jan Fasting har seilt – med ski på beina - i Roald Amundsens spor i Nordvestpassasjen.

VIDEO: Se Vegard Ulvang seile - med ski på beina - i Roald Amundsens spor.

– Dette her er den mest krevende turen jeg har vært på noen gang, sier Jan Fasting.

Det ble en krevende ekspedisjon med temperaturer ned i minus 40 grader, til dels vanskelige vindforhold og store mengder skruis. På et tidspunkt måtte de vurdere å snu.

– Det verste som kunne skjedd er at vi måtte hentes ut med snøscooter eller med fly. Det ville vært pinlig, sier Vegard Ulvang.

– Vi fikk mye bedre forståelse for de områdene folk har gått, slitt og dødd i. Det var nådeløst og ekstremt kaldt, har polarhistoriker Harald Dag Jølle tidligere fortalt NRK.

Han gjennomførte den ekstreme ekspedisjonen sammen med Vegard Ulvang og Jan Fasting. Ved hjelp av skiseil og kite tok de seg fram fra Cambridge Bay til Gjøahavn, en distanse på 700 kilometer. Ferden tok 22 dager

Over Nordvestpassasjen med skiseil og kite
Foto: Privat

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger