NRK Meny
Normal

Rosén trekker seg

Generalmajor Leif Sverre Rosén trekker seg fra sin stilling i Forsvaret etter endt permisjon.

Det bekrefter Rosén overfor NRK.

- Umulig under denne forsvarsledelsen

- Jeg konsulterte min familie i natt, og jeg besluttet å fratre stillingen den dagen permisjonen utløper. Det er fordi dette er en stor belastning for familien, og det går også utover min helse, sier Rosén til NRK.

- Jeg vil imidlertid presisere at jeg står fast ved det jeg har sagt, og jeg finner det helt umulig å fortsette i Forsvaret og utøve min embetsplikt under den nåværende forsvarsledelsen.

SE: Trekker seg

Vil fortsette som lege

Søndag møttes forsvarssjef Sverre Diesen og den permitterte sjefen for Forsvarets sanitet på Gardermoen militære flyplass, og det ble klart at Rosén ville få fortsette i Forsvaret etter endt permisjon.

Forsvarssjef Sverre Diesen

Forsvarssjef Sverre Diesen kalte Rosén inn på teppet da han kritiserte legemangelen i Afghanistan.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

- Jeg fikk ikke jobben som sanitetssjef tilbake. Det er lege jeg er, og det er legegjerningen jeg nå ønsker å videreføre i det sivile, sier Rosén.

Kalt inn på teppet

Leif Sverre Rosén etter at han uttalte at han ikke ville sendt sin egen sønn til Afghanistan på grunn av at Forsvaret ikke hadde kirurger som kan operere norske soldater som blir såret der.

I går ble det klart at forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen må svare i en åpen høring i Stortinget  for å redegjøre for konflikten mellom forsvarssjef Sverre Diesen og Leif Sverre Rosén.

- Det er jeg meget fornøyd med, og det var det jeg håpet på. Jeg ønsker å få den hele og fulle sannheten frem, sa Rosén til NRK da.

Må møte på høring

Selv om Rosén nå trekker seg fra stillingen sin, vil han bli kalt inn til den åpne høringen.

- Saken dreier seg om legemangel og om en oppsigelsesavtale som vi setter spørsmålstegn ved, og da er det naturlig at han som hadde ansvaret for legedekningen, i alle fall fagmessig, og som er en part i den oppsigelsesavtalen, blir kalt inn til høringen, sier lederen for kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Lodve Solholm.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger