Han krever mer penger til saniteten.
Nå slår Rosén, som er sjef for Forsvarets sanitet, alarm om at det medisinske støtteapparatet for norske soldater er uforsvarlig.
- Og jeg ville ikke sendt ut min egen sønn, sier Rosén til NRK.
- Kan ikke holde kjeft om forholdene
Forsvaret har ingen kirurger som kan operere norske soldater som blir skadd i Afghanistan.
Også NATO har kritisert Norge for å ha for lite medisinsk personell i området.
HØR:
- Det som betyr noe er liv og helse for de som er på bakken der ute, sier Rosén til NRK.
- Som kirurg har jeg sett konsekvensene av krigshandlinger, og jeg kan ikke sitte og holde kjeft om dette her for å være politisk korrekt, sier Rosén.
Bombe av granater, kuler og avføring
Bomben som rammet norske soldater i går, var lagd av artillerigranater pakket sammen med spiker, bly- og stålkuler og avføring som gir infeksjoner.
Soldatene slapp unna med splintskader, men skadene fra slike bomber kan være livstruende. Da er de norske soldatene i Meymane sjanseløse. For Norge har ikke en eneste kirurg i Afghanistan og nå er begeret fullt for Rosén.
Soldatenes liv i fare på grunn av mangel på penger
- De har et bitte lite budsjett. Det er mer prestisje å stille med kampavdelinger, og dermer har vi altså fått mindre av medisinsk understøttelse til våre kampavdelinger enn det vi mener er forsvarlig, sier Rosén.
Rosén innrømmer at soldatenes liv settes i fare på grunn av mangel på penger.
Maktkamp i Forsvaret
Det er konflikt mellom sjef for Fellesoperativt hovedkvarter, Jan Reksten og Rosén om hvem som har ansvaret for at Forsvaret mangler medisinsk personell.
- Vi i Forsvarets ledelse har vært veldig oppmerksomme på disse tingene i flere år, sier Reksten til NRK.
- Det er saniteten som har ansvaret for å rekruttere leger, sier Rosén.
- Det som skjer nå er en maktkamp, sier Rosén.
I dag klarer ikke Forsvaret å lokke mange nok kirurger til risikooppdrag i utlandet, på statlig lønn. Rosén vil ha én felles sanitet for Hæren, Luft- og Sjøforsvaret.
- Saken er den at vi er nødt til å bruke kompetansen der det er behov for den, uavhengig om hvor den kommer fra, sier Rosén.