Hopp til innhold

Romfolk demonstrerer i Oslo

Carl I. Hagen ble stoppet av demonstranter på vei til jobb i Oslo Rådhus i dag. Romfolk og norske vanskeligstilte demonstrerer mot at byrådet vil forby folk å sove ute i Oslo.

Fremskrittspartiets gruppeleder i Oslo bystyre Carl I. Hagen møtte kraftig motstand da han dukket opp på demonstrasjon mot vedtak om å sove ute.

Frps gruppelder Carl I. Hagen blir kalt en skam av demonstranter foran rådhuset.

Et stort antall romfolk møter Oslo-politikere på vei til jobb med bannere, plakater, sang, musikk og dans i dag.

I kveld vil Bystyret trolig vedta et forbud mot å sove på gata i Oslo.

Romfolk demonstrerer utenfor Oslo Rådhus mot at bystyret i kveld trolig vil vedta et forbud mot å sove ute i Oslo.

Romfolk demonstrerte med musikk og dans foran rådhuset i Oslo i dag. I kveld vil bystyret trolig vedta et forbud mot å sove ute i byen.

Det er romfolkets hjelpegruppe Folk er Folk som arrangerer demonstrasjonen ved Oslo Rådhus. Også representanter for norske vanskeligstilte har møtt fram.

I krangel med Carl I.

Den første politikeren som møtte demonstrantene ved rådhuset, var Frps gruppeleder Carl I. Hagen. Han er en del av flertallet som vil y både tigging og soving ute i Oslo.

Han havnet raskt i heftig debatt med representanter for demonstrantene, som anklager Frp og Høyre for å mangle medmenneskelighet.

– Jeg kan ikke være medmenneske med alle velgernes penger, var den klare beskjeden fra Frp-veteranen.

Kaller Romania «korrupt regime»

Hagen vil ikke bruke skattepenger på å hjelpe tiggere i Norge. Han holder fast på at det beste ville være å hjelpe romfolket der de kommer fra.

– Norge burde forlange at langt mer av pengene vi gir til Romania blir brukt til å hjelpe romfolk, i stedet for at de går til det korrupte regimet, sa Hagen til NRK utenfor rådhuset.

Vil bare hjelpe nordmenn

Hagen synes heller ikke det gir mening at romfolket og representanter for de norske narkomane demonstrerer sammen.

– Det er to vidt forskjellige problemstillinger. Selv om noen av de narkomane av og til overnatter ute, er det hele tiden et tilgjengelig tilbud. Det har aldri vært noe stort problem at rusavhengige sover ute i Oslo. Men nå kommer store grupper av utenlandske tiggere hit, og det skaper store problemer, sier Hagen.

– De problemene kunne vært løst med nok toaletter, søppelbøtter og muligheter til å dusje, mener leder for Folk er Folk, Bjønnulv Evenrud.

Bystyret skal også behandle flere tiggerelaterte saker i kveld, men verken registreringsplikt for tiggere eller forslaget om å forby tigging på bestemte steder til bestemte tider ligger an til å få flertall.

NRK anbefaler

AKTUELT NÅ