NRK Meny
Normal

Røeggensaken behandles på nytt

Røeggen-saken var ferdig behandlet i Høyesterett, og dom i saken var ventet før jul. Fredag kommer kontrabeskjed fra Høyesterett. Det blir en ny runde i landets øverste domstol, og flere dommere skal avgjøre saken.

Ivar Petter Røeggen på plass i Høyesterett

Småsparer Ivar Petter Røeggen (i midten) får en ny runde i Høyesterett.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Randi Flesland

Randi Flesland.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

– Dette er overraskende – og ikke så lite dramatisk, sier direktør i Forbrukerrådet Randi Flesland.

Forbrukerrådet har tatt saken mot DNB gjennom rettssystemet sammen med Ivar Petter Røeggen, og har også betalt det saken har kostet.

Utfallet av saken får trolig følger for en lang rekke andre småsparere som har tapt store summer på tvilsomme spareprodukter.

Tar det som et godt tegn

– Vi håper at Høyesteretts beslutning om ny behandling tyder på et positivt resultat for Røeggen og bankkundene i Norge, sier Flesland, som forteller at Forbrukerrådet og Røeggen i utgangspunktet ba om at Høyesterett i denne saken skulle settes med en forsterket rett, i et såkalt storkammer.

– Dette er svært uvanlig, og jeg kan ikke huske at noe tilsvarende har skjedd i løpet av de 7 årene jeg har jobbet i Høyesterett, sier informasjonsrådgiver Svein Tore Andersen i Høyesterett til NRK.no.

Høyesterett har fredag besluttet at Røeggen-saken skal behandles på nytt for forsterket rett.

Det betyr at det er 11 dommere som skal avgjøre saken i stedet for fem. Det kan tyde på at saken er så vanskelig å avgjøre at Høyesterett trenger flere dommere til å felle dom i saken.

Utsatt til neste år

«Slik overføring skal etter bestemmelsen skje når to av avdelingens fem dommere krever det», heter det i pressemeldingen fra Høyesterett.

Domstolslederen i Røeggen-saken har besluttet at saken skal avgjøres av Høyesterett i storkammer, satt med 11 dommere, jf. domstolloven § 5 fjerde ledd.

Tidspunktet for forhandlingene er foreløpig ikke fastsatt. Saken skal opp så snart som mulig, men ifølge Forbrukerrådet blir det neppe før over nyttår.

Saken gikk for Høyesterett i slutten av oktober i år.

16. november innkalte den øverste domstolen partene på nytt for å få nærmere forklaring om feil i DNBs prospekter og noen andre forhold.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger