Regjeringen åpner for digitalt årsmøte i borettslag

Regjeringen ønsker at borettslag, sameier og boligbyggelag får gjennomføre årsmøter og generalforsamlinger digitalt, uten å bryte restriksjonene som følge av koronautbruddet.

Borettslag

DIGITALE MØTER: det skal bli mulig å gjennomføre årsmøte og generalforsamling digitalt i borettslag.

Foto: JON-FREDRIK KLAUSEN / NRK

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet sender nå ut forslag om en forskrift på 48 timers høring. I forskriften åpner regjeringen for at årsmøter og generalforsamlinger i sameier, borettslag og boligbyggelag skal kunne gjennomføres digitalt.

– Koronaviruset gir en rekke praktiske utfordringer på mange samfunnsområder. Det gjør det for eksempel umulig å overholde krav om fysisk oppmøte, uten å samtidig bryte offentlige pålegg og anbefalinger om å ikke samles i grupper. Derfor foreslår regjeringen nå at vi skal åpne for digitale oppmøter i boligsameier, boligbyggelag og borettslag, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H).

Norway's Minister of Digitalisation Nikolai Astrup attends the GovTech Summit 2019 in Paris

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup:Det er mange områder i samfunnet hvor det kan være aktuelt med digitale møter.

Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters

Regjeringen ønsker å innføre et midlertidig unntak fra regelen om fysisk oppmøte på slike møter.

– For sameier, boligbyggelag og borettslag er det et krav om at årsmøter og generalforsamlinger skal avholdes innen 30. juni.

Mange avholder møtene tidligere enn det.

– Derfor er det viktig for oss å legge til rette for disse møtene, slik at de kan gå digitalt, med digitale signaturer, sier Astrup.

Departementet jobber også med et lovarbeid som vil gjøre det mulig å skyve på fristen for når møtene må avholdes.

– Nå vet vi jo ikke hvordan situasjonen utvikler seg. Det kan godt hende det er fullt mulig å holde vanlige årsmøter og generalforsamlinger innen utgangen av juni. Men siden noen vil føle seg ukomfortable med digital avvikling av møter, jobber vi også med å gjøre det mulig å holde møter etter 30. juni, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

Status Norge

Sist oppdatert: 02.06.2020
8446
Smittet
32
Innlagt
236
Døde

SISTE NYTT

Siste meldinger