Reagerer sterkt på britisk presse

Den norske sjømannspresten i London reagerer på hvordan drapsofferet og hennes livsstil har blitt framstilt i britiske medier.

Sjømannsprest Torbjørn Holt

Sjømannsprest Torbjørn Holt reagerer på fokuset til britisk presse.

Foto: NRK

I kveld har det blitt holdt minneseremoni for 23 år gamle Martine Vik Magnussen, som ble drept i London.

- Spekulativt

I seremonien sa den den norske sjømannspresten Torbjørn Holt at det i situasjoner som dette er vanskelig å finne ord som har tyngde nok til å bære virkeligheten.

Se i nett-tv: Minnegudstjeneste i kveld

Både sjømannspresten og foreldrene til den drepte, norske jenta, reagerer sterkt på deler av dekningen til den britiske pressen. At Martine Vik Magnussen gikk på en dyr skole og ble sist sett på den eksklusive nattklubben Maddox har fått mye oppmerksomhet.

- Jeg har snakket med foreldrene om forskjellige ting, og det er klart at sånn som jeg opplevde det selv i dag når jeg så noen av de britiske mediene - så er det spekulativt det som skrives.

- Det er ganske vanlig

Den britiske skandaleavisen Daily Mail omtaler saken som et "socialite murder". "Socialite" er et annet ord for jetset. Uttrykk som "posh beauty"og "party-loving" har også blitt brukt i den britiske pressens dekning av drapet.

Daily Mails dekning av drapet på Martine Vik Magnussen.

Faksimile av den britiske avisen Daily Mails dekning av drapet på Martine Vik Magnussen

Foto: Faksimile

- Jeg har vært prest for norske utenlandsstudenter i mange år, og det er nokså vanlig ting for en utenlandsstudent å gå på puber og nattklubber. Det har vel også skjedd i dette tilfellet. Det er ganske vanlig, sier sjømannspresten, og legger til:

- Jeg tror det er viktig å få frem at dette var en intelligent jente, en energisk, positiv og humørfyllt jente som var høyt verdsatt blant familie og venner.

21-åring etterlyst

En 21 år gammel mann er etterlyst etter drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen. De to ble sett sammen da de tok taxi fra utestedet Maddocs Club i London. De studerte også ved samme skole. 

Den etterlyste reiste til hjemlandet Yemen dagen etter at den drepte kvinnen ble etterlyst.

Les mer: - Martine var det rene solskinn

SISTE NYTT

Siste meldinger