- Martine var det rene solskinn

Foreldrene til Martine Vik Magnussen er knust etter drapet. I dag identifiserte de datteren sin.

Martine Vik Magnussen
Foto: Fredriksen, Nina Katinka / SCANPIX

I en uttalelse til pressen, sier Martines far, Odd Petter Magnussen at tapet av datteren har etterlatt en tomhet som de aldri vil bli kvitt.

-Martine betydde en masse for hvert enkelt medlem av familien. Hennes eksepsjonelle varme og karismatiske personlighet slo alle som møtte henne. Hun etterlot alltid et inntrykk av å være en tolerant, sympatisk person som det var lett å bli glad i, og ble betraktet som "det rene solskinn" i all sosial kontakt

Etterlyser 21 åring

Scotland Yard har gått ut med en etterlysning i forbindelse med drapet.

De etterlyser 21 år gamle Farouk Abdulhak fra Jemen, som skal ha studert sammen med Vik Magnussen i London.

Vi tror han har viktig informasjon som kan hjelpe oss. Han har mange kontakter både i Storbritannia og internasjonalt og vi oppfordrer alle som kan hjelpe oss å finne ham om å kontakte etterforskerne.

Sjefsinspektør Jessica Wadsworth ved Scotland Yard om Farouk Abdulhak. / AFP

Han ble sett sammen med Vik Magnussen samme natt som hun forsvant. Ifølge Dagbladet vurderer britisk politi fortløpende om de skal distribuere bilder av Abdulhak.

- Vi ønsker å snakke med Mr Adbulhak så raskt som mulig for å etterforske videre hva som skjedde med Martine i timene før hun døde og hvordan hun døde, sier sjefsinspektør Jessica Wadsworth ved Scotland Yard.

Den 23 år gamle studenten forsvant natt til fredag, og ble sist sett på det populære utestedet Maddox i London. Hun ble funnet død i et kjellerrom i Great Portland Street søndag etter at romvenninnene hadde meldt henne savnet.

Abdulhak bor i bygningen der Vik Magnussen ble funnet drept, ifølge Dagbladet. De skal også ha hatt samme omgangskrets.

Les: Savnet student bekreftet død

- Unaturlig død

Den foreløpige obduksjonsrapporten fastslår at Vik Magnussen døde en unaturlig død som følge av omfattende skader i hals og nakkeregionen.

Abdulhak ble i dag tidlig etterlyst gjennom Interpol, men ble beskrevet som en 26 år gammel mann fra Egypt. Vik Magnussens venner trodde han hadde rømt landet. 

Les: Leter etter medstudent

Abdoulhak skal tilhøre en svært rik familie fra Midtøsten, og ifølge The Times er faren hans en av Jemens rikeste menn. Jemen har for øvrig ingen utleveringsavtale med Storbritannia.

Tips til Scotland Yard: (0044) 20 7233 4128

SISTE NYTT

Siste nytt

Det er 90 år siden Rios de Janeiros berømte Kristus-statue ble innviet.

Rios største kjendis fyller år

Kristus-statuen i Rio er Brasils mest berømte landemerke. Så selvsagt må det feires når den fyller 90.