Ransaker terrorgården på nytt

ÅSTA: Politiet forberedte mandag en ny taktisk ransaking av leiegården til Anders Behring Breivik utenfor Rena på Hedmark.

Ransaking

Ved 14-tiden mandag startet mannnskap fra Forsvaret riggingen av et militærtelt mellom hovedhuset og låven.

Foto: Ingunn Andersen

Ransaker gården

Tidlig mandag morgen satte lokalt politi opp nye sperringer på gården.

Foto: Ingunn Andersen

Etterforskningsledelsen i Oslo bekrefter overfor NRK.no at undersøkelser på gården er sentrale i de kommende dagene.

Det er sannsynlig at politiet blant annet vil gjennomgå samtlige av Anders Behring Breiviks personlige gjenstander.

Tidlig mandag morgen satte lokalt politi opp nye sperringer på gården. En stor grønn container fra Forsvaret ble kjørt ned til tunet utenfor hovedhuset. Containeren skal ha vært tom og skal trolig brukes til å lagre beslag.

Ved 14-tiden startet mannnskap fra forsvaret riggingen av et militærtelt mellom hovedhuset og låven. En hund, som blant annet er spesialtrent på å finne nedgravde gjenstander, deltar også i søkene på gården.

– Vi skal ferdigstille taktisk ransaking på Åsta gård, sier politiadvokat i Oslo Pål Fredrik Hjort Kraby til NRK.no. Han ser det er uvisst hvor lang tid undersøkelsene vil ta.

Ifølge Hjort Kraby er det lite nytt i etterforskningen utover ransakingen, men han bekrefter at gjennomgangen av avhør fra Utøya ble avsluttet fredag. Politiet bekrefter terrorsiktede skal avhøres på nytt denne uka.

Hevder han var alene

I etterkant av terrorangrepene ble det funnet betydelige mengder sprengstoff på den store gården den terrorsiktede leide på Åsta i Hedmark.

Tidligere har politiet tatt beslag i produksjonsutstyr, og andre gjenstander som kan ha DNA og fingeravtrykk på seg.

Anders Behring Breivik hevder fortsatt at han var alene om å lage bomben som tok livet av åtte mennesker i Oslo sentrum 22. juli 2011.

Ransaker gården

Etterforskningsledelsen i Oslo bekrefter at undersøkelser på Anders Behring Breiviks gård er sentrale de kommende dagene.

Foto: Ingunn Andersen

SISTE NYTT

Siste meldinger