NRK Meny
Normal

Har undersøkt psyken til den drapssiktede (24)

24-åringen som innrømmer å ha drept prostituerte Galina Sandeva er undersøkt av psykologspesialist på grunn av alvorlighetsgraden i drapet. Torsdag blir det trolig klart om det blir satt inn sakkyndige for å vurdere tilregneligheten hans.

24-åringen siktet for drap

Den 28 år gamle bulgarske kvinnen Galina Sandeva ble funnet drept 17. desember. En 24 år gammel mann (t.v.) innrømmer å ha drept henne.

Foto: Cornelius Poppe/politiet (montasje: NRK) / NTB scanpix/politiet

Den 24 år gamle mannen fra Hamar innrømmet onsdag at det var han som drepte Galina Sandeva (28) med kniv i Oslo før jul.

Den bulgarske kvinnen ble funnet død i bilen sin, som hun solgte seksuelle tjenester fra.

Observerer den psykiske helsen

Politiet sier 24-åringen er undersøkt av en psykologspesialist.

– Det er et brutalt drap og en svært alvorlig sak. Da er det naturlig å undersøke den psykiske helsen til den siktede, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland i Oslo politidistrikt.

– Hva kan du si om hvordan han har framstått til nå?

– Det er vanskelig å kommentere. Men drapet framstår som brutalt, sier Helleland.

Mannen ble undersøkt tirsdag og konklusjonen fra observasjonen er ventet snart, trolig torsdag.

Når politiet får se konklusjonen, blir det klart om det skal oppnevnes sakkyndige for å foreta en fullstendig rettspsykiatrisk undersøkelse.

Her aksjonerer politiet mot leiligheten til Sandeva-siktet

Politiet var mandag ettermiddag på stedet der den siktede 24-åringen bor. Han skal ha blitt pågrepet et annet sted i Oslo.

Foto: Helle Westrum / NRK

– Må bedømmes ut fra hans oppfatning

Forsvareren til den siktede sier onsdag at 24-åringen innrømmer å ha drept Sandeva, men at han ikke erkjenner straffskyld ut fra siktelsen om forsettelig drap.

Joar Berg Henjum

24-åringens forsvarer advokat Joar Berg Henjum på plass i Oslo tingrett onsdag.

Foto: Simon Solheim / NRK

– Én grunn til at han ikke erkjenner straffskyld kan være knyttet til at alle som skal straffes må være tilregnelig, sier forsvarer Joar Berg Henjum til NRK.

Han bekrefter at det er gjort en psykiatrisk undersøkelse av klienten hans, og mener det var riktig å gjøre.

– Enhver siktet skal dessuten bedømmes ut fra sin oppfatning av situasjonen. Det kan også være grunnen til at han ikke erkjenner straffskyld, sier Henjum.

Venner: – Det er surrealistisk

Den siktede 24-åringen blir av venner og bekjente beskrevet som en blid og rolig fyr som også liker å feste, og at det er surrealistisk at han nå er drapssiktet.

Noen kamerater sier at 24-åringen har hatt litt problemer, og at de har inntrykk av at han har havnet borti miljøer der rus har vært et problem.

– Han kom på besøk til meg noen ganger i november. Det virket som han ønsket å ha noen rolige kvelder. Han har snakket litt om personlige problemer, forteller en kamerat fra Hamar.

Politiet sier etterforskningen nå fortsetter med vitneavhør, kriminaltekniske undersøkelser og analyse av all informasjonen de har fått inn.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger