NRK Meny
Normal

Fire uker varetekt i Galina-saken

OSLO TINGRETT (NRK): Mannen som er siktet for forsettlig drap på Galina Sandeva, innrømmer å ha drept henne, men nekter skyld etter siktelsen. Nå han er varetektsfengslet i fire uker med besøksforbud.

Grete Lien Metlid -

Den 28 år gamle bulgarske kvinnen Galina Sandeva (innfelt) ble funnet drept 17. desember. Leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser Grete Lien Metlid sier politiet vil be om fire uker varetekt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

24-åringen som er siktet for å ha drept bulgarske Galina Sandeva i Oslo før jul er varetektsfengslet i fire uker. Fengslingen skal skje under besøksforbud, og under isolasjon med medieforbud de to første ukene.

Politiet mener drapet er begått med kniv, men sier at de ennå ikke har funnet drapsvåpenet.

– Siktede har erkjent å ha drept Galina. Vi mener drapet er begått ved å benytte kniv, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland i Oslo politidistrikt.

Samarbeidsvillig i avhør

24-åringen ble i dag fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Der begjærte politiet den siktede fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker med isolasjon og medieforbud. Ifølge politiet har den siktede vært samarbeidsvillig i avhør.

Politiet fikk medhold i at fengslingsmøtet skulle holdes bak lukkede dører. Tingrettsdommer Elisabeth J. Ramstad begrunnet avgjørelsen med faren for bevisforspillelse og påvirkning av vitner.

– Vi hentet inn teledata og overvåkningsvideoer, som førte til pågripelsen av mannen, sier Helleland.

– Lei seg for det som har skjedd

Helleland sier videre at det nå er viktig for politiet å avdekke hva som er motivet for drapet.

Den siktedes forsvarer, Joar Berg Henjum sier klienten hans er lei seg for det som har skjedd, men ønsker ikke å utdype hvordan den siktede har det.

I forkant av fengslingsmøtet opplyste Grete Lien Metlid, som leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser, at den siktede kom til å være til stede på fengslingsmøtet. Ifølge Metlid samtykket han ikke til fengslingen.

Henjum sier 24-åringen ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen, derfor er det ikke naturlig at han samtykket til fengsling.

– Men han har forståelse for at politiet trenger å finne ut av saken, sier han.

– Saken styrket

24-åringen ble pågrepet mandag og siktet for forsettlig drapet på Galina Sandeva som ble funnet 17. desember. Hun ble trolig drept dagen før, og tilhørte prostitusjonsmiljøet i hovedstaden hvor hun solgte seksuelle tjenester fra sin egen bil.

Joar Berg Henjum

24-åringens forsvarer advokat Joar Berg Henjum på plass i Oslo tingrett onsdag.

Foto: Simon Solheim / NRK

Siden mandag har politiet fått flere opplysninger, som de mener styrker saken mot 24-åringen.

– Jeg vil ikke gå inn på hva han har forklart eller elementer i bevisbildet. Men vi har fått inn betydningsfull informasjon også etter at han ble pågrepet, informasjon som styrker saken, sa Metlid til NTB tirsdag kveld.

24-åringen har plassert seg selv på åstedet på Bispekaia i Oslo da Galina ble drept, og han har forklart seg konkret om hendelsen og handlingene, men nekter straffskyld.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger