PST inne i etterforskningen av dobbeltdrapene i Marokko

Politiets sikkerhetstjeneste har vært i Marokko i forbindelse med drapene på Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24).

Politimann i Imlil

Kripos' norske spesialutsending undersøker åstedet der de to kvinnene ble drept i desember. Politiets sikkerhetstjeneste bekrefter nå at de også har vært til stede i Marokko i forbindelse med etterforskningen.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Det bekrefter Politiets sikkerhetstjeneste overfor NRK.

– PST har vært til stede i Marokko i forbindelse med drapene i Atlas-fjellene. Dette på grunn av sakens mulige tilknytning til terrororganisasjonen ISIL, sier seniorrådgiver Annett Aamodt i Politiets sikkerhetstjeneste til NRK.

Drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen etterforskes som en terrorhandling. Minst fire av de drapsmistenkte har sverget troskap til terrorgruppa IS.

PSTs oppgave er å forebygge og etterforske straffbare handlinger mot rikets sikkerhet. Ifølge Kripos, som etterforsker saken på vegne av norsk politi, knyttes ikke drapet på Maren Ueland seg til hennes norske statsborgerskap.

– Ut ifra våre undersøkelser og den informasjonen vi har fått fra Marokko, er det så langt ikke noe som tyder på at Maren Ueland ble drept fordi hun var norsk, skriver kommunikasjonssjef i Kripos, Ida Dahl Nilssen, til NRK.

Norske Maren Ueland (28) / danske Louisa Vesterager Jespersen (24)

De to venninnene ble funnet drept ved foten av Toubkal, Nord-Afrikas høyeste fjell, mandag 17. desember.

Foto: Privat

15 personer siktet

Søndag tok marokkanske påtalemyndighet ut foreløpige terrorsiktelser mot 15 personer.

Til sammen er 19 menn arresterte etter drapene. Fire personer er utpekt som de hovedmistenkte, som skal ha utført drapene.

Ingen av de fire har hatt kontakt med IS-medlemmer i Syria eller Irak, opplyste landets antiterrorsjef Abdelhak Khiam til nyhetsbyrået AFP søndag.

I en video som ble publisert på Twitter torsdag ettermiddag sitter fire personer, hvorav tre av dem er de som i dag ble pågrepet for drapet på Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24).

De pågrepne marokkanerne Abdessamad Ejjoud, Younes Ouaziyad, Rachid Afatti og Abderrahim Khayali foran et hjemmelaget IS-flagg sverget troskap til terrorgruppen en uke før drapet på Ueland og Vesterager Jespersen.

Foto: Skjermdump/twitter / NTB scanpix

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger