Hopp til innhold

Prinsesse Ingrid Alexandra gjennom 15 år

Arveprinsesse Ingrid Alexandra fyller i dag 15 år og slottet har offentliggjort nye bilder.

Prinsesse Ingrid Alexandra

GALLERI: Se bildene av arveprinsessen fra fødselen til hun fyller 15 år-

Foto: Julia Naglestad, Det kongelige hoff

Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 15 år mandag. Ungdomsskoleeleven representerer kongehuset stadig oftere og er dessuten i gang med konfirmasjonsundervisning.

21. januar har vært flaggdag i Norge siden prinsessen ble født på denne dagen i 2004.

Feirer privat

Tenåringens bursdag skal feires privat, har kongehuset tidligere opplyst. Prinsessen har imidlertid blitt mer og mer å se offentlig etter hvert som hun har blitt eldre. Hun har representert kongehuset flere ganger de siste årene.

Prins William og hertuginne Catherine av Cambridge på offisielt besøk i Norge.

2018: Prins William av Storbritannia og hertuginne Kate besøker Norge. Her vandrer de kongelige i skulpturparken i Slottsparken.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

I november døpte hun Norges nye avanserte forskningsskip med navn etter hennes far, kronprins Haakon. Da britiske prins William og hertuginne Kate besøkte Oslo i februar i fjor, var det den unge prinsessen som viste det britiske hertugparet rundt i den nye skulpturparken ved Slottet i Oslo.

I juni avduket hun, sammen med farmor dronning Sonja, fire nye skulpturer i den samme parken, som bærer navnet Ingrid Alexandras skulpturpark.

Dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra under avdukingen av nye skulpturer i skulpturparken

2017: Dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra under avdukingen av nye skulpturer i skulpturparken

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ingrid Alexandra går på Oslo Internasjonale skole på Bekkestua i Bærum. På fritiden liker hun å gå på ski, og hun driver også med kickboksing, ifølge presentasjonen på Slottets nettside.

Sist uke ble det kjent at prinsessen skal konfirmeres i Slottskapellet 31. august. Hun følger konfirmasjonsundervisningen i Asker menighet, mens konfirmasjonsgudstjenesten i Slottskapellet skal forrettes av Oslos biskop Kari Veiteberg og preses i Bispemøtet, biskop Helga Haugland Byfuglien.

AKTUELT NÅ