Hopp til innhold

Politiet går ut med ny informasjon: Dette er voldshendelsene i Oslo

Oslo-politiets oversikt over de 11 voldshendelsene som er registrert i helgen, viser at politiet tror det er snakk om flere gjerningsmenn i sju av sakene.

politihuset

11 VOLDSHENDELSER: 16 personer er pågrepet i de 11 voldshendelsene politiet har registrert i hovedstaden denne helgen.

Foto: Jonas Sætre / NRK

Beate Gangås

Beate Gangås, politimester i Oslo politidistrikt.

Foto: Nadir Alam / NRK

Minst 16 personer er pågrepet, etter det som har blitt beskrevet som en «voldshelg» i Oslo. I tillegg er det fire voldsehendelser der ingen er pågrepet.

I tillegg er tre personer pågrepet, en av dem 17 år gammel, etter at en annen 17-åring ble slått og ranet på Bøler i Oslo mandag.

Oslo politidistrikt offentliggjorde mandag en oversikt over de elleve hendelsene i helgen. I pressemeldingen skriver Oslo politidistrikt at hendelsene i utgangspunktet fremstår som uprovoserte.

– Videre etterforskning vil avklare mer om omstendighetene og eventuelle motiv i den enkelte sak. Sakene er under etterforskning og i en tidlig fase, og status i sakene kan endre seg, heter det i pressemeldingen.

Politimester Beate Gangås sa mandag til NRK at politiet ikke tror det er noen sammenheng mellom hendelsene.

– Vi bruker mye ressurser på å forebygge at slike hendelser skjer og når slike hendelser skjer. Politiet etterforsker sakene for fullt, sier Gangås.

På Dagsnytt 18 mandag opplyser Gangås om at de fleste av de pågrepne er norske statsborgere.

Laster Twitter-innhold

Fire saker uten mistenkte

Oslo-politiet skriver i oppdateringen om helgen voldshendelser at man ikke kan utelukke at det har skjedd flere hendelser i samme tidsrom, altså i helgen, som ikke er fanget opp, eller blir anmeldt på et senere tidspunkt.

De mange voldshendelsene har fått politikere fra hele partispekteret til å reagere kraftig. Justisminister Jøran Kallmyr har tatt til orde for at det skal bli lettere å fengsle unge gjerningspersoner.

Jøran Kallmyr

Justisminister Jøran Kallmyr vil gjøre det enklere å fengsle unge lovbrytere.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

Kallmyr ble selv pårørende i en av hendelsene, etter at hans onkel ifølge VG ble angrepet på Romsås T-banestasjon, med kutt i ansikt og hode som konsekvens.

Oslo-politiets oversikt viser at de mistenkte i sakene spriker i alder, fra 16 til 30 år. I sju av elleve saker tror politiet det kan ha vært flere enn én gjerningsmann.

I minst fire av sakene har politiet ikke pågrepet noen mistenkte.

Dette er voldshendelsene:

 • 1: Natt til fredag ble en mann i slutten av 20-årene utsatt for kroppskrenkelse inne på et utested på Majorstuen. En mann i tidlig 20-årene pågrepet.
 • 2: Fredag kveld ble en mann i tidlig 20-årene utsatt for kroppskrenkelse i nærheten av Majorstuen. En gutt under 18 år har status som mistenkt.
 • 3: Fredag kveld ble en mann i midten av 30-årene utsatt for kroppskrenkelse av 4-5 ukjente gjerningspersoner i sentrum, og deretter ranet. Fornærmede er avhørt. Ingen er foreløpig pågrepet.
 • 4: Natt til lørdag ble en mann i slutten av 20-årene utsatt for kroppsskade i sentrum av 4 ukjente gjerningspersoner. Foreløpig er ingen pågrepet.
 • 5: Natt til lørdag ble en mann i slutten av 20-årene utsatt for kroppskrenkelse i sentrum. En mann i slutten av 20-årene er pågrepet. Mannen er fengslet i fire uker. I tillegg kan det ha vært ytterligere 1 eller 2 ukjente gjerningspersoner.
 • 6: Natt til lørdag ble en mann tidlig i 30-årene utsatt for kroppsskade i sentrum. En mann i slutten av 20-årene pågrepet, men ble senere løslatt.
 • 7: Natt til lørdag ble en kvinne tidlig i 20-årene utsatt for antatt ran, og kroppskrenkelse, på Grønland. En mann tidlig i 30-årene pågrepet. Er begjært varetektsfengslet.
 • 8: Natt til søndag ble 2 menn i slutten av 20-årene, og en kvinne i midten av 20-årene utsatt for kroppsskade og kroppskrenkelse i sentrum. 6 menn i begynnelsen av 20-årene er pågrepet. 2 av disse er avhørt, de fire andre avhøres i løpet av dagen. Fengslingsspørsmålet vil deretter bli vurdert.
 • 9: Natt til søndag ble en mann tidlig 40-årene utsatt for kroppsskade på Romsås. Politiet lette etter 4-6 ukjente gjerningspersoner. Ingen er pågrepet. Video innhentet, og politiet jobber med å identifisere gjerningspersonene.
 • 10: Natt til søndag ble en mann i midten av 20-årene utsatt for kroppskrenkelse på Majorstuen. 5 gutter under 18 år pågrepet. Sitter fortsatt i arrest og skal avhøres i løpet av dagen.
 • 11: Natt til søndag ble en mann i midten av 20-årene utsatt for kroppskrenkelse i sentrum. Flere ukjente gjerningspersoner. Politiet har ingen mistenkte i saken. Video er sikret og blir gjennomgått.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger