Ble for nærgående for Mette-Marit

Kronpinsessens livvakter måtte gripe inn da en uinvitert mann ble for nærgående under et møte i Wien.

Mette-Marit tar farvel med Stockholm

En mann i Wien ble før nærgående under Mette-Marits beøk på en aidskoneranse i den østerrikske hovedstaden.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Under Mette-Marits besøk på en aidskonferanse i Wien i Østerrike kom mannen kom seg inn på et møte der Mette-Marit deltok, og ble for nærgående. Kronprinsessens norske livvakter grep inn, og holdt igjen mannen. Østerriksk politi viste mannen bort fra stedet, og mannen gikk derfra på egen hånd.

Nærgående og plagsom

Leder for den Kongelige Politieeskorte, polititoverbetjent Derek Strøm-Normann ble informert om hendelsen i ettermiddag. Han sier til NRK at mannen var nærgående og ble oppfattet som plagsom, men at situasjonen var relativt udramatisk.

– Det er uheldig at dette skjedde, men man kan aldri gardere seg helt mot slike hendelser. Heldigvis var dette en relativt ufarlig person, sier Strøm-Normann.

Mannen, som selv sier han er tysk, var ikke voldelig og kom seg ikke helt bort til Mette-Marit, men han var likevel så nærgående at vaktene måtte gripe inn.

Video Sikkerhetsglipp Mette-Marit

NETT-TV: Kronprinsesse Mette-Marit taler på et møte i forbindelse med aidskonferansen i Wien. Like etter talen kom en mann frem og ville snakke med henne.

Mannen sa selv at han ønsket å snakke med kronprinsessen. Han hadde ingen ting å gjøre på det lukkede møtet. Han ble ikke pågrepet for hendelsen.

– Kronprinsessen opplevde det hele som helt udramatisk, sier slottets kommunikasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen til NRK.

Sikkerhetsglippen får ikke følger for Mette-Marits videre opphold i Wien.

– Programmet i forbindelse med aidskonferansen fortsetter som planlagt for kronprinsessen, sier han.

– Dårlig adgangskontroll

Man trengte ingen spesiell tillatelse for å komme inn i rommet der kronprinsessen befant seg. Mannen, som kom seg inn, var ikke invitert eller spesielt akkreditert for møtet. Strøm-Normann stiller seg undrende til sikkerhetsnivået på arrangementet.

– Det eneste jeg kan bemerke er hva slags adgangskontroll det var på stedet av lokale myndigheter. Det er et offisielt arrangement, og man skulle kanskje tro at de ville hatt et bedre kontroll over hvem som var der, sier han til NRK.

Bill Clinton

Bill Clinton deltar på aidskonferansen.

Foto: Donald Traill / Scanpix/AP

Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg fotografert ved ankomsten til arrangementet i dag.

Foto: Hans Punz / Ap

LES OGSÅ: Ti år med Mette-Marit

Travel dag for Mette-Marit

Kronprinsesse Mette-Marit er i Østerrike i forbindelse med en aidskonferanse i Wien. Kronprinsessen er spesialutsending for FNs aidsprogram UNAIDS, og har over jobber spesielt for at unge skal lede an i kampen mot hiv og aids.

LES: - Vi er i ferd med å snuble halvveis til målet

LES: Kampen mot aids og HIV

I kveld deltar Mette-Marit i en middag i den østerrikske nasjonalforsamlingen. Parlamentets president Barbara Prammer er vert for middagen, som arrangeres i anledning konferansen. På talerstolen står skuespiller Whoopi Goldberg og USAs tidligere president Bill Clinton.

Senere i kveld skal hun være hedersgjest på en mottakelse for de norske deltakerne ved konferansen som samler hele 25.000 deltakere fra hele verden.

Den offisielle åpningen av konferansen finner sted i morgen og Mette-Marit deltar der, før hun mandag skal åpne ungdomspaviljongen på konferansen. Det beskrives som en møte- og dialogplass for unge mennesker som har engasjert seg i kampen mot aids.

Det norske kongelige besøket avsluttes mandag ettermiddag.

LES: Vil leige ut jorda på Skaugum

SISTE NYTT

Siste meldinger