Normal

Politiet får ikke pleie informanter

Oslopolitiets kontakt med informanter i de organiserte kriminelle miljøene er stanset. Dette rammer bekjempelsen av alle typer alvorlig kriminalitet.

Politimann i sivil

En sivilkledd politimann blir oppringt av en informant.

Foto: Marit A. Grut / NRK

Årsaken er en pågående konflikt mellom ledelsen og tjenestemennene.

Viktig med informantkontakt

Arbeidshverdagen til de som arbeider ved spesialenheten i Oslo, består i å avsløre og pågripe serievoldetksforbrytere, drapsmenn, ransmenn og narkotikaligaer.

Informantkontakt er viktig for å avsløre de lukkede, harde, kriminelle nettverkene.

Men informantene får ikke lenger alltid kontakt. Siden nyttår har politifolkene latt tjenestetelefonen ligge igjen på jobb når vakta er over, fordi ledelsen vil ikke betale dem for å være tilgjengelig.

For dårlig sikkerhet

All informantkontakt skal stanses. Sikkerheten til kildene blir for dårlig så lenge de ikke får kontakt hele døgnet. En politimann NRK snakket med, gir denne beskrivelsen av situasjonen:

Øyvind Nordgaren

Politiinspektør Øyvind Nordgaren.

Foto: Marit A. Grut / NRK

- For min egen del er dette veldig frustrerende, og jeg sliter veldig med motivasjonen for vi vil så gjerne fortsette men får ikke lov.

Får ikke løst saker

Politiinspektør Øyvind Nordgaren ved Oslo politidistrikt forteller:

- Når vi ikke er tilgjengelig for informanter 24 timer i døgnet i pågående operative saker, så må informanten trekkes ut i den saken - og da får vi ikke løst den. Og det kan være narkotikasaker, våpensaker eller i trusselsaker, sier Nordgaren til NRK.

Etter et halvt år i lønnskonflikt, er antall pågripelser ifølge Oslo politiforening gått ned med 90 prosent, og en tilsvarende nedgang skal det være i beslag av våpen og narkotika.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger