Hopp til innhold

Pågrepet for gjengvoldtekter 11 år senere

I elleve år har den voldtektstiltalte mannen vært på rømmen fra norsk politi. Nå er 37-åringen pågrepet i Slovenia.

Politihuset på Grønland

TILTALT FOR TO GJENGVOLDTEKTER: 37-åringen har vært etterlyst internasjonalt i over ti år.

Foto: Katarina Theis-Haugan / NRK

Den 37 år gamle irakiske borgeren ble pågrepet 10. oktober av slovensk politi. Elleve år etter det som ble beskrevet som en av Norges-historiens verste gjengvoldtekter, skriver VG.

– Han ble pågrepet i grensekontroll av slovensk politi. Vi fikk vite om pågripelsen onsdag forrige uke, sier politiadvokat Christian Hatlo ved Seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til NRK.

Mannen sitter nå i varetekt i påvente av en utleveringsbegjæring som politiet er ferdig med, men må oversette.

Tiltalt for to gjengvoldtekter

37-åringen sammen med fem andre menn ble tiltalt i 2005 for to gjengvoldtekter av ei jente på 16 og en kvinne på 29 år. 37-åringen ble beskrevet som hovedmann i begge voldtektene.

16-åringen ble ruset på heroin og kunne ikke forsvare seg da hun ble voldtatt, skriver VG.

– Han (journ.anm. den pågrepne 37-åringen) var den mest brutale. Det var han som begikk den første voldtekten. De brukte meg som en madrass, forklarte den unge jenta i retten den gang.

Den 29 år gamle kvinnen ble voldtatt i en leilighet på Skullerud i Oslo. Leiligheten var eid av 37-åringen. I dag er kvinnen lettet for at den voldtektstiltalte mannen er pågrepet.

– Hun synes det er tøft å få denne beskjeden, men hun er veldig lettet over at han er pågrepet – slik at hun ikke trenger å være redd for å støte på ham, sier kvinnens bistandsadvokat Hege Salomon til VG.

Ny rettssak venter 37-åringen

Oslo politidistrikt har fått frist til den 28. oktober med å begjære en utlevering. 37-åringen er også i søkelyset i Sverige i forbindelse med en annen straffesak.

– Saken er ikke foreldet. Vi håper at utleveringen skjer raskt, sier politiadvokat Christian Hatlo til NRK.

Strafferammen i denne saken er satt til 21 års fengsel.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger