– Pappa, du må holde meg hardt

Cornelia (5) skulle bare spille litt fotball da en fremmed mann tok tak i henne.

Nicolai Rasmussen

Nicolai Rasmussen opplevde at datteren Cornelia (5) ble forsøkt bortført av en fremmed mann på fotballplassen.

Foto: Svein Olsson, NRK

Trine Nystrøm og Nicolai Rasmussen opplevde alle foreldres mareritt da datteren Cornelia ble forsøkt bortført fra Hemingbanen for rundt et år siden.

Foreldrene var ikke langt unna da datteren Cornelia (5) skulle leke litt på fotballbanen.

– En fremmed mann prøvde å dra henne med seg. Hun klamret seg til målstanga, og ropte: Nei, jeg vil ikke, forteller Rasmussen til NRK.no.

Gjerningsmannen forsvant da Cornelia ropte, og jenta slapp med skrekken.

– Tenker på det hver gang

De mange forsøkene på bortføringer den siste tiden vekker minnene fra den skremmende episoden på Hemingbanen 29. oktober 2011.

– Jeg tenker på det hver gang slike ting dukker opp. Det kunne gått galt. Det er skremmende. Og jeg føler med dem som opplever det nå, for jeg vet hvordan det er, sier Rasmussen.

Nicolai Rasmussen tror det lønner seg å prate med barna.

– Det er et brutalt samfunn vi lever i, og jeg er opptatt av at vi snakker med barna våre om det. Vi har snakket om dette med barna våre siden de var små. Alle er ikke snille i denne verden.

– Jeg tror det er viktig å ha respekt for frykt. Vi var opptatt av å bruke opplevelsen til noe. Det er ikke så mye som skal til. Selv små barn kan gjøre mye motstand, sier Rasmussen.

Josephine var ni år da lillesøsteren ble forsøkt bortført. Eldstedatteren var den som reagerte kraftigst i begynnelsen. I et par måneder nektet hun å gå til skolen.

Lillesøsteren klarte seg bra etter den brutale episoden, men husker godt hva hun har opplevd.

Skalv av frykt

Allerede dagen etter bortføringsforsøket tok foreldrene med Cornelia ned på fotballbanen igjen.

– Det var sikkert noen som mente vi var litt tøffe. Det er ikke noe gøy å sitte i bilen og se datteren sin skjelve av frykt. Men jeg tror det var lurt. Hun ble tatt imot av de andre foreldrene. Det handler om å skape trygghet igjen, forteller Rasmussen.

Men frykten kommer fortsatt til overflaten.

– Husker du da noen forsøkte å kidnappe meg, sier hun, Hun bruker det ordet. Når jeg leier henne blant store menneskemengder, sier hun: Ikke sånn. Pappa, du må holde meg hardt, forteller Rasmussen.

Ti saker på Østlandet

Tirsdag møtes flere politidistrikt til hastemøte hos Kripos, etter totalt ti registrerte meldinger om barn og unge kvinner som har blitt forsøkt dratt inn i biler siste halvannen uken.

– Dette er svært alvorlige saker som politiet prioriterer høyt. Vi har fått en bistandsanmodning fra Romerike. Det vi gjør nå er å kalle inn de involverte politidistriktene til et koordineringsmøte, sier kommunikasjonssjef i Kripos, Anne Bye Sandal til NRK.

I minst tre av bortføringsforsøkene på Østlandet har det vært flere enn én gjerningsmann. Det er svært uvanlig i Norge mener voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste meldinger