NRK Meny
Normal

Ny runde om sykelønn

Et utvalg ledet av statsministeren skal diskutere måter å få ned sykefraværet på. Men det skal fortsatt spares inn 2,5 milliarder.  

Statsminister Jens Stoltenberg og Hill-Martha Solberg
Foto: Knut Falch / Scanpix

Det ble resultatet av dagens hektiske møtevirksomhet mellom partene i arbeidslivet og mellom partiene i regjeringen.

Statsminister Jens Stoltenberg informerte tidlig i kveld Aps stortingsgruppe om løsningen. 

Innspill

Lederne i organisasjonene som er medlem i den såkalte IA-avtalen om inkluderende arbeidsliv, skal invitert til det nye utvalget. Her skal de kunne legge fram sine innspill om hvordan arbeidet med å få sykefraværet ned, bør føres.

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) og fornyelsesminister Heidi Grande Røys (SV) skal også delta i utvalget.

Regjeringen understreker at målet om å spare 2,5 milliarder kroner ligger fast. Men måten å få det til på, kan altså diskuteres.

Brev

Regjeringen har i kveld skrevet brev til partene i arbeidslivet og informert om utvalget og dets mandat. Målet er å stanse uroen og kritikken som har oppstått etter at regjeringens forslag til ny sykelønnsordning ble kjent.

Regjeringen foreslår at arbeidsgiverne skal betale mer av sykelønnen, og har fått både motstandere og sine egne på nakken.

Etter dagens møte mellom Stoltenberg og LO-ledelsen, sa Gerd-Liv Valla at hun er åpen for endringer i sykelønnsordningen. Men hun krever at regjeringen først går i dialog med partene i arbeidslivet.

Fortsatt kritisk

Det er framgangsmåten som har fått sterkest kritikk i regjeringsforslaget om sykelønnsordning.

NHO-direktør Finn Bergesen er fortsatt kritisk:

- Hvis regjeringen inviterer til en reell dialog, kan vi selvfølgelig akseptere det. Men dersom regjeringen fastholder at arbeidsgiverne skal betale utover dagens ordning, er dette et brudd på IA-avtalen, sier Bergesen til NRK i kveld.

Han har ennå ikke fått noen direkte henvendelse fra regjeringen, men skal diskutere saken på et møte med Jens Stoltenberg i morgen.

Gerd-Liv Valla og Bjarne Håkon Hanssen
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger