Norwegian: – Målet er at ingen passasjerer skal rammes i helgen

Lørdag kan 70 av Norwegians piloter være tatt ut i streik. Flyselskapet håper likevel de skal klare å gjennomføre avgangene som planlagt, ettersom mange av de 70 pilotene uansett har fri i helgen.

Norwegian-fly

STREIK?: Lørdag kan det første streiken blant Norwegians piloter være et faktum. Norwegian håper likevel flytrafikken skal gå som normalt i helgen.

Foto: Nilsson, Johan / NTB scanpix

– Vi går inn i forhandlingene med en positiv innstilling og et ønske om å bli enige. Men hvis partene mot formodning ikke kommer til enighet, er målet vårt nå at vi likevel kan gjennomføre de planlagte flyvningene i helgen, sier kommunikasjonsrådgiver Daniel Kirchhoff i Norwegian til NRK.

Hvordan skal dere klare det?

– Mange av dem som blir tatt ut i en eventuell streik i første omgang, har fri og skulle uansett ikke jobbet. Så jobber vi med muligheter og har som mål å fly som normalt. Målet er at ingen passasjerer skal rammes i helgen.

Første streik

Den første streiken blant Norwegians piloter kan være et faktum lørdag morgen.

De skandinaviske pilotene i Norwegian har forhandlet i mer enn tre måneder om en ny tariffavtale med arbeidsgiveren, uten å lykkes.

Denne uke ble ballen sparket over til riksmekler Nils Dalseide. Meklingsfristen går ut klokken 00.00 natt til lørdag.

Det er allerede klart at 70 piloter blir tatt ut i streik i første omgang, dersom partene ikke kommer til enighet.

– Berører ikke langdistanseflyvningene

I så fall er det flyvninger innenriks i Norge og noen europeiske ruter som blir berørt.

– En eventuell streik berører i utgangspunktet ikke langdistanseflyvningene eller til Spania, England og Finland, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian.

– Vi tar sikte på å operere tilnærmet normalt i helgen, men ber passasjerer uansett holde seg oppdatert på nettsidene våre, sier Skånvik.

Parat: – Må regne med noen konsekvenser

Mye tyder altså på at det er over helgen en eventuell streik får de mest merkbare konsekvensene. Arbeidstakerorganisasjonen Parat tror likevel ikke det er grunn til å tro at helgepassasjerene ikke merker noe.

Norwegian sier de har som mål å gjennomføre flyvningene i helgen som normalt. Hva er din kommentar til det?

– Førsteuttaket vårt var et forsiktig uttak hvor vi la opp til å skjerme en uskyldig tredjepart så mye som mulig. Man må nok likevel påregne at dette kan få noen konsekvenser også i helgen. Vi følger situasjonen tett, sier kommunikasjonssjef Arve Sigmundstad i Parat.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger