Her trosser Mette-Marit legenes anbefaling

Kronprinsesse Mette-Marit er sykemeldt fram til 16. desember, men trosset onsdag legenes anbefalinger om å holde seg i ro for å snakke om global kvinnehelse.

Kronprinsesse Mette Marit og kronprins Haakon

Kronprinsesse Mette Marit og kronprins Haakon deltok på NORAD-konferansen på Radisson Blu Scandinavia Hotel onsdag ettermiddag.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Kronprinsessen er hyret inn av Norad for å snakke om kvinners helse i et globalt perspektiv, et emne som engasjerer Mette-Marit sterkt.

På Norad-konferansen, som arrangeres i Oslo, snakket Mette Marit om innsatsen for global helse for kvinner sammen med spesialrådgiver ved Statsministerens kontor, Tore Godal.

Mette-Marit på NORAD-konfersanse

Onsdag stilte kronprinsesse Mette-Marit for første gang på offisielt oppdrag etter nakkeoperasjonen.

Foto: NORAD

– Jeg har gledet meg til dette i hele høst. Da jeg ble invitert, spurte jeg selv om å få lov til å gjøre dette intervjuet med en mann jeg har dyp respekt for, sa Mette-Marit om Godal.

Hun understreket at Godals navn nesten alltid blir nevnt når hun reiser i utlandet for å snakke om helse.

– Navnet dittskaper engasjement blant folk som jobber med helse rundt om i verden. Jens Stoltenberg har sagt at du er en av de nordmenn som har reddet flest menneskeliv etter Nansen, sa Mette-Marit til Godal.

På bedringens vei

I forkant av intervjuet med Tore Godal, beklaget kronprinsessen til publikum om at hun ikke kom til å se på dem under intervjuet. Hun flyttet også på stolen for å kunne se direkte på Godal, uten å vri på nakken.

– Jeg er takknemlig for at jeg er på bedringens vei, sa kronprinsessen på vei ut av konferansen.

I salen sitter også kronprins Haakon, som kommer nesten direkte fra Sør Afrika der han deltok på minneseremonien for Neslon Mandela.

Deltok på fond-møte

Mette-Marit har ikke hatt offisielle oppdrag siden hun ble operert for nakkeprolaps i november.

I forrige uke deltok hun på styremøte i kronprinsparets fond, men dette var et lukket møte. Kronprinsparet valgte likevel å sende ut et bilde i forbindelse med møtet for å vise at kronprinsessen er på bedringens vei.

– Flott at Kronprinsesse Mette-Marit også kunne delta i deler av møtet, samtidig som hun er i opptrening etter sin operasjon, skrev fondsstyret på sine facebooksider etter møtet sist onsdag.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Kronprinsesse Mette-Marit er sykemeldt fram til 16. desember, men trosset onsdag legenes anbefalinger om å holde seg i ro for å snakke om global kvinnehelse.

Kronprinsessen diskuterer global helse i samtale med Tore Godal, spesialrådgiver for global helse i Utenriksdepartementet.

Smertefull operasjon

For en måned siden ble hun operert for nakkeprolaps på Rikshospitalet i Oslo. Inngrepet innebar fjerning av nakkeprolaps og avlastning av nervestrukturer.

Kronprinsessen har måtte avlyse flere offisielle besøk som følge av nakkeskaden, som hun fikk da hun falt under et besøk i Ukraina for fem år siden.

Mette-Marit er sykemeldt fram til 16. desember. Hun vil likevel forsøke å gjennomføre enkelte arrangementer i perioden, hvis helsa tillater det.

Kronprinsparets fonds styre

Kronprinsesse Mette-Marit møtte sammen med kronprinsen på kronprinsparets fonds styremøte i forrige uke.

Foto: Kronprinsparets fond

SISTE NYTT

Siste meldinger