NRK Meny
Normal

Må hjem for å forklare

PST-sjef Janne Kristiansen er kalt hjem for å forklare seg om kritikken for hennes håndtering av terrorsaken. Etter planen skulle hun først kommet hjem neste uke.

Janne Kristiansen

PST-sjef Janne Kristiansen skal være kalt hjem

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Etter det Bergens Tidende forstår, kommer Kristiansen tilbake fra sin tjenestereise i utlandet innen svært kort tid – trolig i dag eller i morgen. Bakgrunnen er at Janne Kristiansen, slik BT avslørte fredag, i juli uttalte at PST ikke hadde mulighet eller lov til å registrere Anders Behring Breivik. Det hadde de, noe både PST selv og eksperter nå bekrefter.

Møter i Justisdepartementet

Påtroppende justisminister Grete Faremo

Grete Faremo sier hun har tillit til PST-sjefen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Justisminister Grete Faremo bekrefter at det i går var møter i Justisdepartementet om saken. Hun sier at hun har bedt om å få en oversikt så raskt som mulig om all relevant informasjon. Faremo sier at hun vil sørge for at Stortingets 22. juli-komité skal få alle fakta på bordet.

– Jeg er opptatt av at komiteen kan være trygg på at dem får all tilgjengelig informasjon om disse forholdene. Og så avventer jeg de spørsmålene de måtte ha, sier Faremo.

Justisministeren understreker at Janne Kristiansen har hennes tillit.

– PST-sjefen har tillit så lenge PST-sjefen sitter, sier Faremo.

Stortinget vil ha forklaring

De fleste partiene på Stortinget har tidligere krevd en forklaring fra Janne Kristiansen.

– PST-sjefen sin måte å håndtere dette på er problematisk. Ikke fordi hun har gjort noe galt, men fordi mangelen på åpenhet og ydmykhet langt fra er med på å skape tillit, når det er det de trenger, sa SV-nestleder Bård Vegar Solhjell til NRK for to dager siden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger