Lime-gründeren: – Jeg har vært en snill mann hele mitt liv

OSLO TINGRETT (NRK): Lime-gründeren Sajjad Hussain nekter straffskyld så mange ganger at det til slutt vakte latter fra salen.

De tiltalte i Lime-saken

Den hovedtiltalte i Lime-saken, Sajjad Hussain (til høyre), nektet straffskyld på alle punkter onsdag. Broren Sajid Hussain (til venstre) innrømmer å ha rotet med innbetalinger.

Foto: Esther Maria Bjørneboe / NRK

Etter nok en habilitetsinnsigelse mot aktor Geir Evanger, kunne medaktor Peter Andre Johansen lese opp den over 50 sider lange tiltalen i Lime-saken.

Tiltalen omfatter blant annet grov menneskehandel, lånebedragerier og NAV-svindel, som påtalemyndigheten mener er begått av en «organisert kriminell gruppe».

Den hovedtiltalte Lime-gründeren Sajjad Hussain (38) har ifølge påtalemyndigheten vært drivkraften i nettverket som omfatter flere personer i hans nærmeste familie.

De tiltalte i Lime-saken

Den hovedtiltalte i Lime-saken, Sajjad Hussain, (lengst til høyre) nektet straffskyld på alle punkter da rettssaken startet onsdag. i Midten hans eldre bror, Sajid.

Foto: Esther Maria Bjørneboe / Tegning

– Nå jeg skal si nei?

Fra tiltalebenken svarte Sajjad «nei» på over hundre spørsmål om skyld knyttet til tiltalen, en prosess som tok store deler av rettsdagen.

– Er det nå jeg skal si nei, sa Hussain til dommeren etter å ha blitt spurt om han erkjente skyld for diverse brudd på regnskapsloven.

Det bekreftet tingrettsdommer Ingvild Thue, til spredt latter fra salen.

Johansen og Evanger

Statsadvokatene Peter Andre Johansen og Geir Evanger i retten onsdag.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Snill mann hele mitt liv

På tampen av dagen kom det frem av at Sajjads Hussains fetter - ifølge påtalemyndigheten et av ti offer for menneskehandel i saken - ikke vil at tiltalte skal være tilstede når han senere i saken skal avgi forklaring.

Fetteren skal ifølge tiltalen ha jobbet uforsvarlig mye i en Lime-butikk etter å ha blitt hentet til Norge. Lime-gründeren skal senere ha forsøkt å få fetteren til å endre forklaringen han hadde gitt til norsk politi.

Sajjad Hussain mener derimot at det angivelige menneskehandel-offeret ikke var redd, og hevdet fetteren hadde planer om å lyve i retten.

Øystein Storrvik

Øystein Storrvik forsvarer en 30 år gammel kvinne som tidligere har hatt et forhold til Sajjad Hussain.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er ikke noen grunn til at jeg ikke skal være her. Jeg har vært en snill mann hele mitt liv, sa Hussain fra tiltalebenken.

Bror innrømmet skatterot

På tiltalebenken i Oslo tingrett sitter blant andre Sajjad Hussains mor, far, søster og eldre bror, Sajid Hussain (39). Samtlige nekter straffskyld for de mest alvorlige tiltalepunktene.

Storebror Sajjid erkjenner imidlertid et mindre, uaktsomt brudd på ligningsloven. Påtalemyndigheten mener 39-åringen har unnlatt å føre leieinntekter fra næringseiendom over flere år.

– Grader av kjennskap

En 30 år gammel kvinne, som tidligere skal ha hatt et forhold til Sajjad Hussain, erkjenner delvis straffskyld når det gjelder hvitvasking og medvirkning til bedrageri.

Kvinnen skal ha jobbet i flere Lime-butikker, og påtalemyndigheten mener hun blant annet har brukt identiteten til ansatte for å begå lånesvindler, i samarbeid med Lime-gründeren.

– Kjente hun til menneskehandel?

– Jeg tror saken vil vise at det er grader av kjennskap. Hvordan hun og de fornærmede i saken har blitt behandlet blir et tema senere, sier kvinnens forsvarer, Øysten Storrvik.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger