NRK Meny
Normal

Krever legegaranti i Afghanistan

Forsvarsministeren må garantere for legedekningen i Afghanistan. Det krever opposisjonen på Stortinget.

Dagfinn Høybråten

KREVER LEGEGARANTI: KrF-leder Dagfinn Høybråten, og resten av opposisjonen krever garanti for legedekningen i Afghanistan.

Foto: NRK

Opposisjonspartiene på Stortinget krever full garanti fra forsvarsministeren om at legedekningen for de norske soldatene i Afghanistan nå blir ivaretatt fullt ut.

Forsvarsministeren må garantere

- Dersom forsvarsministeren ikke garanterer dette i sin redegjørelse i Stortinget i dag er situasjonen uholdbar, sier Kirstelig Folkepartis leder Dagfinn Høybråten til NRK Nyheter.

Forsvarsminster Anne Grethe Strøm-Erichsen får dermed klar beskjed fra opposisjonspartiene.

Skal hun bevare tilliten fra dem må hun i sin redegjørelse i Stortinget i dag, må hun garantere for at legedekningen for de norske soldatene i Afghanistan nå blir ivaretatt fullt ut.

Den skriftlige redegjørelsen hun leverte i Stortingets kontrollkomite mandag kveld er altså ikke nok.

- Ikke bra med åpen konflikt

KrF-leder Dagfinn Høybråten er kritisk til hvordan Forsvaret, forsvarssjefen og forsvarsmininsteren har håndtert saken.

- Dette har ikke vært noen god sak for noen av dem. Det er ikke bra når ledende offiserer i vårt forsvar går ut åpent mot hverandre på den måten som har skjedd de siste dagene, sier Høybråten.

Også representanter for regjeringspartiene på Stortinget mener det er nødvendig at forsvarsministeren garanterer at legedekningen for de norske styrkene i Afghanistan er ivaretatt.

- Det er helt nødvendig. Det er viktig at en slik sak som er såpass viktig for de soldatene som er der, at det ikke skapes noen tvil om at det er orden, sier SVs parlamentariske leder Inge Ryan.

Hør i nettradio: Krever klart svar

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger