Treholt krever erstatning til eks-kona

Spiondømte Arne Treholt mener eks-kona Kari Storækre må få oppreising for at politiet overvåket parets leilighet på 80-tallet.

Arne Treholt

Spiondømte Arne Treholt mener eks-kona og sønnen bør få erstatning.

Foto: Meek, Tore / SCANPIX

Kari Storækre

Kari Storækre har tidligere uttalt at hun vurderer å kreve erstatning.

Foto: NRK

EOS-utvalget slo tirsdag fast at overvåkingen Politiets overvåkingstjeneste (POT) gjennomførte over en toårsperiode mot Treholts leilighet var ulovlig .

POT hadde tillatelse til å avlytte Treholts telefon, men gikk utover dette og avlyttet leiligheten med lydutstyr og skjulte kameraer.

Til NRK Dagsrevyen tirsdag sa Treholt at han mener eks-kona og sønnen bør få en uforbeholden unnskyldning og at det bør vurderes om de bør få erstatning for POTs overvåking.

– Det må fra myndighetenes side tas stilling til en mulig kompensasjon for det hun har blitt utsatt for, sa Treholt.

– Kriminalitet satt i system

I Dagbladet i dag fremsetter Treholt krav om at Storækre og deres felles sønn skal få oppreisning.

– Når vår sønn og min ekskone blir utsatt for ulovligheter og kriminalitet satt i system av Politiets overvåkingstjeneste, bør de få en økonomisk kompensasjon for det de var utsatt for, sier Treholt til avisen.

Video e7f6a9fd-099c-4467-bbbe-5635eb20a4ba.jpg

NETT-TV: Arne Treholt om konklusjonen i EOS-utvalget.

Kari Storækre ville ikke kommentere EOS-utvalgets konklusjon, men har tidligere sagt til avisen at hun vurderer å kreve kompensasjon for hva hun og sønnen har blitt utsatt for.

– Usikkert om de vil kjempe

Politisk redaktør i Aftenposten Harald Stanghelle stiller seg tvilende til at Storækre og Treholt vil kjempe en ny kamp for å få erstatning.

– Jeg er usikker på om de vil nå fram med et krav, men jeg ser slett ikke bort fra det. Jeg vet ikke om de vil ta den kampen, siden summene som blir gitt i oppreisning er relativt små, sier Stanghelle til NRK.

Treholts advokat Harald Stabell mener mulighetene for erstatning er gode, men Bjarte Askeland, professor i erstatningsrett ved Universitetet i Bergen, er ikke like optimistisk. Han mener forholdet er foreldet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger