Kjos: – For tidlig å selge Norwegian nå

Til generalforsamlingen i Norwegian sa konsernsjef Bjørn Kjos at det er for tidlig å tenke på å selge flyselskapet «før kornet er høstet».

Norwegian-sjef Bjørn Kjos

– BURDE KANSKJE VENTE: – Det er veldig spennende det som skjer fremover. Vi er snart ferdig med å ekspandere og har tatt alle utgiftene, så i all beskjedenhet burde man kanskje vente og se hva som kommer, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Etter møtet tirsdag ønsket Kjos ikke direkte å svare på spørsmål om budene som har kommet inn på selskapet hans, men antydet likevel at det var litt for tidlig:

– Det er veldig spennende det som skjer fremover. Vi er snart ferdig med å ekspandere og har tatt alle utgiftene, så i all beskjedenhet burde man kanskje vente og se hva som kommer.

– Så du mener styret bør si nei om det kommer gode tilbud på bordet fremover?

Jeg skal ikke ha noen formening om eventuelle bud. Det er det styret som får vurdere. Det er vel slik at for rett pris er alt til salgs. Jeg har bare sagt at jeg syns det hadde vært interessant å se hva som virkelig kommer.

– Uforberedt på tilbudene fra IAG

12. april opplyste det britisk-spanske selskapet IAG at de hadde kjøpt 4,61 prosent av aksjene i Norwegian Air Shuttle.

Kort tid etter ble det kjent at samme selskap også hadde kommet med to konkrete bud om å kjøpe hele det norske selskapet. Styret i Norwegian avviste blankt begge tilbudene fordi de mente prisen var for lav.

Styreleder Bjørn Kise sa tirsdag de var uforberedt på at International Airline Group (IAG) skulle kjøpe seg inn, og legge inn bud på hele flyselskapet.

– For oss var det helt ukjent at IAG hadde kjøpt seg inn i Norwegian før selskapet selv opplyste om det.

Styrelederen ønsket ikke å si noe om hvilken pris som ville ha vært høy nok for å anbefale et salg av Norwegian.

– Vi fulgte rådgivernes anbefalinger som var basert på selve forretningsverdien av Norwegian og faktisk verdi på børsen. I den vurderingen fant man at prisene var lavere enn det man ønsket å anbefale, begrunnet Kise avslaget tirsdag.

Tror det kommer nye bud

IAG eier blant annet British Airways og har eierinteresser som representerer en samlet flåte på 547 fly.

Ifølge Norwegian skal det også ha vært andre selskaper som har vist sin interesse for å kjøpe det norske selskapet, uten at det har kommet noe konkret ut av det så langt.

Flere analytikere og investorer NRK har snakket med tror det snart kommer flere og høyere bud på Norwegian.

Om et bud er høyt nok, er det vanskelig for styret å ikke anbefale et bud, siden de må ta hensyn til alle aksjonærene. Dette er krav satt for børsnoterte selskaper regulert av verdipapirhandelloven og presisert i Norsk anbefaling for eierstyring og selskapsledelse.

– Hvis prisen er riktig, er alt til salgs, uttalte konsernsjef Bjørn Kjos 13. april.

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs forklarer hva et oppkjøp kan bety for selskapet og for deg.

SPØRSMÅL OG SVAR: Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs om hva et oppkjøp betyr for Norwegian og hva det betyr for deg.

SISTE NYTT

Siste meldinger