NRK Meny
Normal

Keshvari om Listhaug-kritikk: – En desperat avledningsmanøver

Sylvi Listhaug har fått sterk kritikk for sin asylretorikk fra blant annet Arbeiderpartiet. Mazyar Keshvari (Frp) mener Ap vil ha fokus bort fra interne stridigheter.

Mazyar Keshvari

KLAR TALE: Mazyar Keshvari mener det er i Ap det er sammenbrudd av tillit.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det er en desperat avledningsmanøver fra Arbeiderpartiet. Det har vært sammenbrudd av tillit, men det er internt i Arbeiderpartiet og ikke mellom regjeringspartiene, sier Mazyar Keshvari, innvandringspolitisk talsperson i Frp.

I spørretimen i Stortinget i går gikk Ap-leder Jonas Gahr Støre hardt ut mot det han kalte angrep og grove anklager fra Frp mot opposisjonen. Det samme gjentok nestleder Trond Giske i torsdagens Politisk kvarter.

– Arbeiderpartiets stortingsgruppe gjorde oppgjør mot ledelsen blant annet på grunn av uttalelser fra Giske. Da måtte de finne på noe og kom med retorikksporet, sier Keshvari.

– Bare lytt til Keshvari nå. For bare to dager siden sendte statsministeren en melding til alle forlikspartnerne der hun kom med en åpen hånd og ville lytte. Det kommer så sprikende signaler. Den ene siden vil holde forliket sammen, mens den andre bruker enhver anledning til å skjelle ut forlikspartnerne. Det er en retorikk som ødelegger for forliket, svarer Giske.

Se hele Politisk kvarter:

Er asylforliket dødt og begrava? Må dei no starte heilt på nytt? Trond Giske, Sveinung Rotevatn, Ingjerd Schou og Maziar Keshvari møtes til debatt i Politisk Kvarter.

HVA SKJER MED ASYLFORLIKET: Asyldebatt i Politisk kvarter. Programleder er Astrid Randen.

– Avskaffer retten til å søke asyl

Trond Giske

VIL BLI ENIG: Trond Giske mener retorikken ødelegger for forliket.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Onsdag kom den store overraskelsen fra Venstre. Støttepartiet til regjeringen la samtlige 40 innstramningsforslag på dynga og ba regjeringen komme med nye og mer utarbeidede forslag. «Mange store svakheter», «bryter folkeretten» og «regjeringen har gått altfor langt» var noen av karakteristikkene til partileder Trine Skei Grande.

Venstres Sveinung Rotevatn sier i Politisk kvarter at forlikspartnerne var enig om en retning i innstrammingene, men at regjeringen «har lesset på» med en rekke forslag som ligger utenfor forliket.

– Det er en rekke forslag som regelrett avskaffer retten til å søke asyl i Norge, sier Rotevatn.

– Det kalles demokrati

Sveinung Rotevatn. Trær i bakgrunnen

– IKKE BRA: Sveinung Rotevatn mener uroen kan svekke regjeringssamarbeidet.

Foto: Siv Sandvik / NRK

I onsdagens spørretime etterspurte nærmest hele opposisjonen tydeligere lederskap fra statsminister Erna Solberg og mente forliket på Stortinget var forvaltet på en dårlig måte av regjeringen. Det kjenner ikke Ingjerd Schou (H) seg igjen i.

– Jeg synes vi har behandlet det på en god måte. Dette kalles demokrati, i motsetning til den forrige regjeringen da alt dette foregikk i lukkede rom. Regjeringen har fått et oppdrag fra Stortinget og kommet tilbake med forslag som har vært på høring, sier Schou, innvandringspolitisk talsperson i Høyre.

– Vi har hatt en legitim debatt i det norske samfunnet. Nå kommer Venstre med sine primærstandpunkt og da må vi håndtere uenigheten.

Sveinung Rotevatn svarer følgende hvor skadelig denne saken er for det borgerlige samarbeidet.

– Jeg tror ikke den er bra, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger