Høyre er overrasket over Venstre

Trond Helleland (H) mener Venstre sender et sterkt signal når de nå sier nei til samtlige innstramningsforslag fra regjeringen.

Trond Helleland

HÅPER PÅ ENIGHET: Trond Helleland håper Venstre blir med innstramningene til slutt.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

–Vi skal lytte til Venstre og alle andre som har kommet med innspill, sier Trond Helleland, parlamentarisk leder i Høyre.

Venstre valgte tidligere onsdag å si nei til alle de 40 innstramningsforslagene fra regjeringen.

– Regjeringen har dratt tilliten altfor langt, konstaterte Grande.

Mener politikk er viktigere enn retorikk

– Jeg skjønner at Venstre ikke er fornøyd med totaliteten i forslagene. Vi mener de er gode og nødvendige og jeg er overrasket over at Venstre vil forkaste alt. Vi har ikke lagt fram noe for Stortinget ennå, sier Trond Helleland.

– At Venstre avviser forslaget totalt er ikke en veldig positiv tilbakemelding. De ønsker å ha fokus på folkerettslige prinsipper og det er vår intensjon å følge dem på alle punkter.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug har fått mye kritikk for sin retorikk i innvandringsdebatten.

–Hun har vist handlekraft i en vanskelig situasjon. Vi må se på politikken og ikke retorikken når vi skal behandle forslag i Stortinget, mener Helleland.

– Uklokt av Venstre

KrF-leder Knut Arild Hareide med armene i kors i stortingssalen

FORSTÅR: KrF-leder Knut Arild Hareide mener likevel det var en uklok avgjørelse.

Foto: Barit Roald / NTB scanpix

KrF-leder Knut Arild Hareide sier til NRK at han kan forstå Venstres handlemåte, men at KrF mener det er mulig å finne en løsning.

– Mitt tydelig budskap er at vi skal få til en løsning, men vi har et prinsipp som ikke kan brytes. Vi skal ikke bryte våre internasjonale forpliktelser og flyktningkonvensjonen, sier han.

Hareide roser statsminister Erna Solberg (H) for hennes invitasjon til et bredt forlik om asylpolitikken, men han er ikke like fornøyd med det Sylvi Listhaug (Frp) har kommunisert i denne saken.

– Nå er det to muligheter: Enten at regjeringspartiene inviterer oss med for å finne løsninger, eller at de legger sine forslag fra for Stortinget. Da vil vi ta stilling til det når det skjer, sier han.

Hareide mener det er uklokt av Venstre å skrote hele forslaget, men sier likevel at det virker som regjeringen har gjort en dårlig jobb. Han viser til at de har blitt tatt i slurv av sine egne fagorgan, Utlendingsdirektoratet og Statistisk sentralbyrå. Likevel mener han at partiet burde delta i dialogen om et nytt asylforli i Stortinget.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger