Katolske unge føler seg mobbet

Etter overgrepsavsløringene i den katolske kirke denne uken opplever flere ungdommer at det er blitt en påkjenning å være katolikk.

Katolsk messe i Trondheim

Katolsk messe i Trondheim torsdag.

Foto: Arne Kristian Gansmo

Unge katolikker i Norge opplever en tøff periode etter avsløringene om flere seksuelle overgrep i den katolske kirken den siste uken.

Denne uken ble det blant annet kjent at tidligere katolsk biskop i Trondheim, Georg Müller, har tilstått seksuelt misbruk av en mindreårig altergutt for flere år siden, og at det var den grunnen til at han uventet gikk av i juni i fjor.

Ungdom blir mobbet

Leder av St. Olavs ungdomslag i Oslo, Thao Hyinh forteller til NRK at hun har fått mange henvendelser fra ungdommer som føler seg mobbet og får bemerkninger på grunn av sexmisbrukene.

– De rakker jo ned på oss. De sier ting som: «Hva gjør dere nå? Hva er det dere tror på? Hva slags kirke har dere som gjør slik mot små barn? Hva slags Gud er det dere har», forteller Thao Hyinh.

For de ulike katolske ungdomsmiljøene i landet har det vært viktig å møtes for å prate

LES: – Det er flaut å være katolikk nå

LES: – Mange på skolen spør om saken

Ungdomsskolen er verst

Distriktsleder for Norges Unge Katolikker i Midt-Norge, Josef Ottersen, mener ungdommen er spesielt utsatt i slike saker.

– Den verste tiden som religiøs er jo som ungdom når du går på ungdomsskolen. Du blir sett på som veldig anderledes, spesielit i de årene, sier Ottersen.

– Det er ikke veldig kult når slikt som dette kommer opp. Nå prøver vi å ta vare på de som er midt i den situasjonen, legger han til.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger