Dødt løp mellom Ap og Frp på skolene

Etter at over en tredel av skolene har meldt inn sine resultater i skolevalget, er det helt jevnt mellom landets to største partier, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet.

Jens Stoltenberg og Siv Jensen
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Etter det NRK kjenner til, viser resultatene så langt at Ap går frem i forhold til resultatet partiet fikk i både kommunestyrevalget for to år siden og stortingsvalget i 2005.

Frp ser foreløpig også ut til å gå frem i forhold til kommunestyrevalget i 2007, men ligger i motsetning til Ap an til å få et dårligere skoleresultat enn ved forrige stortingsvalg.

Etter at rundt 160 av de totalt 422 skolene har meldt inn sine resultater, er det etter det NRK erfarer, helt jevnt mellom Jens og Jensen.

Høyre i støtet

Høyre har seilt i medvind den siste tiden, og Erna Solberg pekes stadig oftere på som de borgerliges statsministerkandidat.

De foreløpige resultatene i skolevalget gir Høyre-lederen nok en grunn til å smile. De tyder nemlig på en klar fremgang i forhold til skolevalget i forkant av stortingsvalget i 2005. Et lite skår i gleden er kanskje at partiet går noe tilbake i forhold til 2007.

Skolevalgene gir en god pekepinn

Skolevalgene har tradisjonelt sett vist tendensene i valget og dermed gitt en pekepinn på om partiene ligger an til å få en tilbakegang eller fremgang når det endelige valgresultatet foreligger.

Ser vi for eksempel på valget 2005 i forhold til det foregående stortingsvalget i 2001, gikk alle partiene som gikk tilbake i skolevalget, også tilbake i stortingsvalget - og motsatt.

Det eneste unntaket var Venstre, som gikk tilbake i skolevalget i 2005 sett i forhold til 2001, men frem i stortingvalget.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger