NRK Meny
Normal

Partene i Widerøe snakker fortsatt

De ansatte og ledelsen i Widerøe klarte ikke å løse konflikten etter å ha sittet i samtaler mye av det siste døgnet. 11.000 passasjerer er rammet av streiken.

Widerøes Dash 8

En av Widerøes Dash 8-fly på Gardermoen. Alle Widerøes fly står fortsatt på bakken.

Foto: Kleiven, Paul / NTB scanpix

Også i dag er alle Widerøes flyginger kansellert.

Det var de kabinansatte som gikk til streik onsdag, og Widerøe fulgte opp med å permittere resten av de ansatte. De kabinansatte krever å få forhandlingsrett på pensjonsavtalen når de nye eierne overtar. Det nekter ledelsen å gå med på.

I dag er det bare pilotene i selskapet som har tariffestet pensjonsordningen, og dermed har forhandlingsrett. De andre Widerøe-ansatte har dermed ingen innflytelse over hva som skjer med pensjonsordningene deres i framtida.

Forhandler på Fornebu

Forhandlingene mellom flyselskapets kabinansatte gjennom fagforeningen Parat og NHO Luftfart fortsatte på Fornebu lørdag formiddag.

– Om partene oppnår enighet i dag, gjenstår å se, men vi håper jo på det, sier informasjonssjef i Widerøe, Silje Brandvoll, til NTB.

De kabinansatte advarer om at dialogen fort kan bryte sammen hvis ledelsen ikke legger mer på bordet. Representanter for ledelsen varslet i går flere ganger om at streiken gikk mot slutten – men det viste seg å ikke stemme.

47 flyplasser og 11.000 passasjerer i Norge og i Europa blir daglig rammet av streiken.

Fredag for en uke siden ble det kjent at SAS hadde solgt Widerøe til en investorgruppe som består av Torghatten, Nordland fylkeskommune og Fjord1.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger