Hopp til innhold

Ingen streik blant flygelederne, ble enige i natt

Meklingen mellom Norsk Flygelederforening og NHO Luftfart førte til enighet på overtid natt til lørdag. Streikefaren er dermed avblåst.

Sjefsflygeleiaren i flytårnet på Vigra

Ålesund lufthavn Vigra og Kristiansand Lufthavn Kjevik unngår å bli rammet av streik fra lørdag morgen. Bildet viser kontrolltårnet på Vigra.

Foto: Remi Sagen / NRK

– Det er enighet om et lønnsoppgjør på linje med øvrige oppgjør i år, og flytrafikken vil dermed kunne gå som normalt, opplyser administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til NTB.

Innenfor frontfagsrammen

Meklingen startet torsdag, og først ved 4-tida natt til lørdag kom meldingen om at Flygelederforeningen og NHO luftfart var blitt enige om en ny lønnsavtale.

Ifølge Robert Gjønnes, leder i Norsk Flygelederforening, kom partene til enighet etter knappe fire timer på overtid.

Rammen for oppgjøret skal ifølge NTB være innenfor frontfagsrammen.

– Nå gjenstår bare de lokale forhandlingene som kommer litt senere i høst, sier Gjønnes.

Flygelederforeningen hadde varslet at to flygeledere på Vigra og tre på Kjevik ville gå ut i streik lørdag klokka 9 dersom enighet ikke var oppnådd.

Et Norwegian-fly har landet på Værnes lufthavn i Trondheim. Flyet er fortsatt på rullebanen. I bakgrunnen sees kontrolltårnet og deler av flyplassen med oppstilte fly

Flygelederne har sin arbeidsplass i kontrolltårnene på flyplassene. Der passer de på at trafikkavviklingen går effektivt og at det ikke oppstår kollisjoner i lufta eller på bakken.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger