Informasjonen var kjent da Baksaas var i høring

Sigve Brekke sier informasjonen om Vimpelcom var kjent i Telenor-systemet da Jon Fredrik Baksaas og Svein Aaser møtte i stortingshøring i januar.

Sigve brekke Jon Fredrik Baksaas

KONSERNSJEF: Sigve Brekke (t.v.) tok over som konsernsjef i Telenor i august. Her er han avbildet sammen med den tidligere konsernsjefen Jon Fredrik Baksaas.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Fredag ble det klart at næringsminister Monica Mæland har mottatt nye, alvorlige opplysninger i Vimpelcom-saken som gjør at hun ikke lenger har tillit til Telenors styreleder Svein Aaser.

Nå har Telenor engasjert et eksternt advokatfirma for å granske selskapets engasjement i Vimpelcom-saken.

I et intervju i NRK Dagsrevyen i kveld sier Sigve Brekke at Telenor-styret ba han om en grundig gjennomgang for å finne ut hva som har skjedd i saken.

Han sier ingen ting om hva slags informasjon de har funnet, men den skal ha vært kjent hos de etterforskende myndighetene både i Norge og USA, men ikke hos den norske regjeringen.

– Hva er informasjonen?

– Det kan jeg ikke si noe om. Informasjonen er en viktig del av etterforskningen og er derfor unntatt offentligheten, sier Brekke i kveld.

Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke i Dagsrevyen.

Visste om informasjonen

Ifølge regjeringen tyder de nye opplysningene på at personer i Telenor har tilbakeholdt informasjon de burde ha gitt på et tidligere tidspunkt.

Sigve Brekke overtok som konsernsjef 17 august. Knappe to måneder senere ble det klart at selskapet selger seg ut av Vimpelcom.

Brekke bekrefter i kveld at informasjonen har vært kjent i Telenor-systemet før han overtok som konsernsjef.

– Din forgjenger Jon Fredrik Baksaas og styreleder Svein Aaser var i en omfattende høring i Stortingets kontrollkomité. Forelå denne informasjonen da de var i Stortinget?

– Den informasjonen som vi gikk videre med forelå i Telenor-systemet på det tidspunktet. Det er korrekt.

– Vet du da hvorfor de ikke fortalte om den informasjonen?

– Nei. Dette var før jeg overtok som konsernsjef og det har jeg ingen informasjon om.

Etterforskes for korrupsjon

Det russiske selskapet etterforskes for korrupsjon, og i januar måtte Telenor-toppene til Stortinget for å forsvare sin eierpost.

Etter høringene i kontroll- og konstitusjonskomiteen uttalte Venstres Abid Raja at han trodde Telenor-ledelsen visste mer enn de var villige til å innrømme.

– Jeg har ingen tiltro til forklaringene Baksaas og Aaser ga i januar, sier Raja i dag.

En gjennomgang NRK har gjort viser at en rekke av medlemmene i komiteen en ny høring om saken.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger