Mæland kaster Aaser som styreleder i Telenor

Næringsminister Monica Mæland (H) har mistet tilliten til Telenors styreleder Svein Aaser, og bytter ham ut med umiddelbar virkning.

Svein Aaser

Svein Aaser har vært styreleder i Telenor siden 2012. Han trekker seg nå med umiddelbar virkning.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det har vært uenighet mellom meg som styreleder, og departementet rundt håndteringen av Vimpelcom-saken. Jeg har informert næringsminister Monica Mæland om min beslutning om å trekke meg, sier Aaser ifølge NTB.

Næringsminister Monica Mæland

Næringsminister Monica Mæland (H) har ikke lenger tillit til Svein Aaser.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Staten eier 53,97 prosent av Telenor. Næringsminister Monica Mæland (H) har varslet nominasjonskomiteen i Telenor om at Aaser skal bytte ut, skriver departementet i en pressemelding.

– Jeg har ikke lenger tillit til Telenors styreleder. Jeg har nå fått ny informasjon om saken. Dette er informasjon som både Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité og jeg burde fått tidligere. Det mener jeg er alvorlig, sier Mæland.

Departementet vil ikke si hva den nye informasjonen går ut på.

Selger seg ut av Vimpelcom

Telenor valgte i mai å selge seg helt ut av russiske Vimpelcom etter anklager om korrupsjon.

Toppsjefene i Telenor møtte til åpen høring om Vimpelcom-saken i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i januar, der Aaser fortalte at selskapet bekymret seg stadig mer for korrupsjon i Usbekistan.

– Vimpelcom har vært under etterforskning i flere år, og dette har vært belastende for Telenor. Jeg understreker at det er Vimpelcom som er under etterforskning, og at Telenor har samarbeidet med etterforskende myndigheter som vitne i saken. Selskapet avventer fortsatt etterforskningens konklusjoner, sier Aaser.

Aaser har vært styreleder i Telenor siden 2012. Han har også vært NHO-president og konsernsjef i en rekke andre selskaper.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger