NRK Meny
Normal

I denne Sats-garderoben fant ansatt en bag full av kokain

Da en 26-åring noen dager senere kom til treningssenteret og etterspurte bagen, ringte de ansatte til politiet. – Veldig spesiell opplevelse, sier Sats-sjef.

Garderoben på Sats Kampen i Oslo

FANT 600 GRAM KOKAIN: I et av skapene i denne garderoben på treningssenteret Sats Kampen fant en kvinnelig ansatt en bag som inneholdt flere pakker med kokain.

Foto: SVEIN OLSSON / NRK

Eieren av bagen, en 26 år gammel albansk statsborger, sitter nå varetektsfengslet med brev- og besøksforbud.

20. mars troppet han opp på Sats Kampen i Oslo og etterlyste en rød treningsbag. Bagen hadde han lagt fra seg i et av treningssenterets garderobeskap, og låst det med en kodelås.

Det går frem av en kjennelse om varetektsfengsling fra Oslo tingrett.

– Skjønte at noe ikke stemte

Det 26-åringen sannsynligvis ikke visste, var at de ansatte hver kveld klipper over låsene, siden det ikke er lov å oppbevare ting i skapene over natten.

Mette ottosson

OVERRASKET: Regionsjef i Sats Elixia, Mette Ottosson, sier narkofunnet var svært spesielt.

Foto: Privat

I ett av skapene fant en kvinnelig ansatt den røde treningsbagen. Da hun åpnet den oppdaget hun noen pakker med flere lag emballasje rundt. I pakkene lå 600 gram kokain.

Med en anslått gateverdi på rundt 1000 kroner grammet vil det si at bagen inneholdt kokain for rundt 600.000 kroner.

– Hun som fant bagen ble veldig overrasket. Da hun så pakkene skjønte hun med en gang at noe ikke stemte, sier regionsjef i Sats Elixia for Oslo nord, Mette Ottosson.

– Aldri vært med på noe lignende

Den Sats-ansatte ringte politiet med en gang, som kom til senteret og fastlo at det var narkotika i pakkene. Av politet fikk de ansatte beskjed om å ringe dem, dersom det var mulig, når eieren av bagen kom tilbake for å hente den.

Garderobeskap

FANT BAG: Det var i et slikt skap den røde bagen ble funnet.

Foto: Svein Olsson / NRK

– Politiet var raskt på pletten da vi ringte. De ansatte beholdt roen og fatningen da han kom til resepsjonen for for å etterspørre bagen, sier Ottosson.

Hun karakteriserer hendelsen som «veldig spesiell».

– Jeg har aldri vært med på noe lignende, og det har heller ikke de som har jobbet her veldig lenge. Som regel er det vi finner i garderobeskapene PC-er og lommebøker - ikke noe i nærheten av dette.

Oppvarte narkotikaen for en annen

26-åringen er nå siktet for narkotikaovertredelse, grov narkotikaovertredelse eller medvirkning til dette. Han har erkjent at han har hatt befating med bagen, og erkjent straffeskyld for oppbevaring av kokain.

Øyvind Bratlien

VIL IKKE KOMMENTERE: Advokat Øyvind Bratlien.

Foto: Lise Merete Olaussen / NRK

Han har forklart til politiet at han oppbevarte narkotikaen for en annen.

Politiet har også siktet en annen person i saken, og retten mener at kvantumet er så stort at det er overveiende sannsynlig at det eksisterer et mottaker- og avsenderapprat for narkotikaen.

NRK har vært i kontakt med 26-åringens advokat, Øyvind Bratlien. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger